Kraj mjeseca listopada već tradicionalno je u Cerniku rezerviran za nadaleko poznatu manifestaciju „Cernički krmokolj” koji je ime ovoga mjesta pronio diljem Hrvatske i izvan njenih granica. Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav” ove subote nastavljaju tradiciju i organiziraju 36. „Cernički krmokolj”.

Ideja koja je krenula prije nešto više od tri desetljeća u ovom pitomom slavonskom mjestu u potpunosti je zaživjela, stoga se svi ljubitelji dobrog slavonskog zalogaja, autohtonih specijaliteta i pića unaprijed raduju subotnjoj fešti. Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav” sutra će se, već tradicionalno, okupiti u „Slavin domu” u Cerniku i krenuti s pripremama za najveći gastro događaj godine, prvi službeni početak kolinja ili kako ga mi po narodski zovemo, krmokolja u našem kraju.

Svoje mjesto za subotnji „Cernički krmokolj” rezervirajte na vrijeme. Ulaznice možete kupiti u trgovinima „Žakić commerce” i „Planet računala” u Novoj Gradiški te u prodavaonici „Francl” u Cerniku. Na subotnjoj fešti svirat će Tamburaši sastav „Satir” iz Davora, a domaćini će vas dočekati s pravim slavonskim jelovnikom koji ide uz svaki cernički krmokolj i nezaobilaznim cerničkim ćuptetima.

Komentari
Prethodni članakEvo tko sutra neće imati vode
Sljedeći članakKod Šumetlice poginuo biciklist