Sedamdeset godina duga tradicija rada i njegovanja folklornih običaja u Kulturno umjetničkom društvu “Rešetari” nastavit će se i ove subote, 11. lipnja 11. smotrom folklora pod nazivom “Slavonac sam, time se ponosim”. Kako ističe predsjednica društva Irena Cindrić, sve počinje u 16 sati i 30 minuta povorkom sudionika smotre kroz središte mjesta, a središnji će se program održati u Vatrogasnom domu u Rešetarima od 17 sati.

– Ove godine ugostit ćemo naše stare prijatelje, Kulturno umjetničko društvo “Dvigrad” iz Kanfanara te kulturno umjetnička društva “Slavonija” iz Jakšića i “Sv. Juraj” iz Duge Rese. Posjetiteljima će se predstaviti i naši najmlađi, dječja skupina Osnovne škole “Ante Starčevića” iz Rešetara pod vodstvom učiteljice Blaženke Logožar te odrasla skupina KUD-a “Rešetari” ističe predsjednica društva Irena Cindrić.

Kulturno umjetničko društvo “Rešetari” ove godine obilježava vrijednu obljetnicu, 70 godina rada i postojanja, stoga će je, kaže Cindrić, obilježiti na jesen velikom, međunarodnom smotrom folklora. U društvu trenutno radi tridesetak aktivnih plesača i još toliko podupirajućih članova.

– Uz manje ili veće poteškoće nastavili smo kontinuitet rada, problem nam je odlazak mladih na školovanje, ali u društvu ipak postoji jedna konstanta koja čini njegovu osnovu. Rado ćemo primiti svakog novog člana, a pozivamo i “stare” članove da nam se pridruže. Druženje u društvu nam puno znači i dobar je odmak od svakodnevnih obveza i aktivnosti. Sve što radimo prezentirat ćemo ove subote na našoj smotri, posjetitelje očekuje i zaista bogat folklorni progrm, stoga su svi dobrodošli – zaključuje Cindrić.

Komentari
Prethodni članakLU “Šljuki” produžen zakup županijskog lovišta
Sljedeći članakGaturro – svjetski strip mačak stigao u Novu Gradišku / Foto