Udruga mladih „Euterpa“ Nova Gradiška organizira Novogradiški glazbeni festival, prvi festival klasične glazbe u našemu gradu. Festival se održava u trajanju od 4. svibnja do 1. lipnja u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM i crkvi sv. Terezije Avilske u Novoj Gradiški.

Novogradiški glazbeni festival jedinstveni je kulturni projekt u organizaciji Udruge mladih „Euterpa“ Nova Gradiška pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije.

Opći je cilj ovoga projekta pridonijeti klasičnoj glazbi, njezinoj promociji i afirmaciji u gradu i okolici, poticanje mladih ljudi za školovanje u umjetničkim područjima te pružanje koncertne prakse mladim glazbenicima.

Na festivalu sudjeluje preko pedeset mladih glazbenika (učenika, studenata i tek diplomiranih glazbenika) iz raznih krajeva Hrvatske koji će se predstaviti na pet koncerata. Na programu se nalaze kapitalna djela svjetske glazbene ostavštine, ali i u jednakom omjeru neka od najvećih djela hrvatske glazbene baštine skladatelja Alfija Kabilja, Frana Lhotke, Ivana Lukačića, i drugih.

Na drugom koncertu festivala, ove subote, imat ćemo priliku uživati baroknu glazbu uz Trio LUR (Lucija Rašeljka Petrač – flauta, Ursa Ljuban – orgulje i Monika Cerovčec – sopran) u crkvi sv. Terezije Avilske s početkom u 20 sati.

Ulaz na sve koncerte je besplatan!

 

Komentari
Prethodni članakMAJA KNEPR ŠEGINA:’Najveći su problem visoke koncentracije lebdećih čestica’
Sljedeći članakOvoga vikenda u Okučanima: 17. susreti folklornih skupina “Obnovimo baštinu” Bljesak 2019.