U subotu 25. ožujka u Restoranu “Slavonski biser” održat će se 7. po redu manifestacija “Sarmijada i provijada”. Riječ je o jedinstvenoj gastro manifestaciji, koja okuplja zaljubljenike u u dvije slavonske delicije, sarmu i proju/provu.

Kako nam kaže direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška, riječ je o manifestaciji koja će okupiti 15-ak ekipa koje će se okušati u pripremi sarme.

-Naš žiri ocijenit će najbolje, a od ove godine imamo i jednu novost; naime, uveli smo ocjenjivanje najbolje sarme koju pripremaju naši učenici kuhari. Vjerujem da će se svi posjetitelji odlično zabaviti, uživati u odličnoj hrani i glazbi. Organizator je kao i prijašnjih godina Udruga čuvari pučke kulturne baštine “Tkanica”, Turistička zajednica Nova Gradiška i Restoran “Slavonski biser”. 

Početak manifestacije je u 14.00 sati, kada počinje priprema i kuhanje sarme. U 18.00 sati bit će ocjenjivanje, a svečano proglašenje najboljih ekipa održat će se u 19.00 sati. Za sve ostale goste porcija sarme iznosit će 20,00 kn. Broj gostiju treba prijaviti u restoran Slavonski biser kako bi se osigurala mjesta (091/226 5571).

sarmijada

Komentari
Prethodni članakOŠ “Mato Lovrak” : Intervju s učiteljicom Ivanom Franić-Galik, voditeljicom malih literata
Sljedeći članakPobjeda MNK “Unitasa”