Hrvatski muzeji ovoga petka, 26. siječnja otvaraju svoja vrata od 18 pa sve do 1 sat iza ponoći. Već 13. godinu zaredom Hrvatsko muzejsko društvo organizira popularnu kulturno-turističku manifestaciju ”Noć muzeja”, a ovogodišnja je tema ”Muzeji i sport”. Svake godine uključuje se sve više muzeja, galerija i institucija koje njeguju kulturnu baštinu. Ove će godine svoj obol dati više od 200 institucija na više od 100 lokacija.

Trinaestoj manifestaciji “Noć muzeja”  pridružit će se i Novogradiščani.

U organizaciji novogradiškog Oldtimer cluba “Classic 99” u prostoru starog remonta u Frankopanskoj ulici u Novoj Gradiški bit će predstavljena izložba predmeta prikupljenih za muzej prometa i tehnike. Izložba će biti otvorena u 19,00 sati, ulaz je besplatan, a u ponudi će biti kuhano vino i čaj kako bi ste se zagrijali, naravno, svi ste dobrodošli.

Manifestaciji “Noć muzeja” pridružit će se i djelatnici Gradskog muzeja. Otovrenje izložbe bit će u 19.00 sati, a imat ćete prilike pogledati izložbu Zaštitna arheološka istraživanja Ruščica, Glogove, Praulje. Autorice ove izložbe su: Marija Mihaljević, Danimirka Podunavac i Marina Matković Vrban. U 20.00 sati izložba/happening: Volim nogomet. Autor je: Miroslav Pišonić, a sudjeluju/igraju: Gordan Bijelić, Mladen Lovrić i Miroslav Pišonić. Dok u 21.00 sat svi posjetitelji će imati prilike sudjelovati u radionici – Prapovijesne igračke. Voditeljice radionice su Marija Mihaljević, Danimirka Podunavac i Marina Matković Vrban. Ulaz je naravno slobodan, a lokacija je Trg kralja Tomislava a 7 u Novoj Gradiški. 

no images were found

 

Komentari