Bez velike pompe, ali uz puno truda i zalaganja provode se brojni projekti na području općine Nova Kapela. Središte mjesta, ali i brojna naselja izvan njega svakim danom poprimaju novi izgled i dobivaju određene objekte komunalne i društvene infrastrukture. Nakon što je vrata najmlađim Novokapelčanima otvorio suvremeno uređeni Dječji vrtić „Zvončić” Nova Kapela, krenulo se s uređenjem pristupne ceste vrtiću.

– Završili smo izgradnju pristupne ceste i parkirališta prema vrtiću, zdravstvenoj ambulanti i pošti.

Projekat je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova s ukupno 400.000,00kn. Nadam se da će naši mještani biti zadovoljni, a s projektima nastavljamo i dalje – kaže načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit.

Podsjetimo, krajem studenog prošle godinee završen je višemilijunski projekt proširenja Dječjeg vrtića „Zvončić” gdje su postojeću kvadraturu od 200 četvornih metara povećali na 500.

Kako ističe Šmit, bitno je da mali polaznici imaju adekvatan prostor za rad i druženje:

– Projekt dogradnje Dječjeg vrtića „Zvončić” vrijedan je pet milijuna kuna i financiran sredstvima Europske unije. S proširenjem smo vrtića krenuli iz jednostavnog razloga što nam je od 2013. godine, kada je broj djece u vrtiću bio 22-oje, sada porastao na 80 djece. Ono što nas iznimno veseli, otvorili smo i jaslice, stoga smo među prvim općinama na našem području koje imaju i ovakav prostor. Jaslice i vrtić postali su nužni i drago nam je što su hrvatska Vlada i Europska unija to prepoznali i našli sredstva za ovakve projekte koji omogućavaju ostanak mladih obitelji na selu. Vrtić je maksimalno popunjen i nema lista čekanja, stoga svi roditelji koji za to imaju potrebu mogu smjestiti svoju djecu u našu ustanovu – kaže načelnik Šmit.

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakPredstavljena modernizirana kampanja „Manje oružja, manje tragedija”
Sljedeći članakVečeras digitalna „Noć muzeja”: Evo što nudi Gradski muzej Nova Gradiška