Brojnim gostovanjima i nastupima koje su dosada ostvarili, članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk” dodali su još jedan. Protekle su subote sudjelovali na „Aufsteirern Festivalu” u Grazu i na najbolji mogući način predstavili svoj grad i Republiku Hrvatsku. Festival je to koji prezentira sve bogatstvo folklora, tradicije, kulture, običaja i hrane Austrije, a kroz dva dana posjeti ga na desetke tisuća posjetitelja. „Trenkovci” su se predstavili u najboljem mogućem svjetlu, a nastupom pred, kako i sami kažu, najvećom publikom dosada, oduševili nazočne.

Pjevalo se, plesalo, a „Trenkovci” ko’ „Trenkovci” gdje god su došli, plijenili su pozornost, stoga su im brojni posjetitelji prilazili, slikali se s njima, a bome i zaplesali.

– Drago nam je što su nas pozvali i što smo imali priliku sudjelovati na ovakvom ogromnom, sjajnom događanju. Prekrasno je bilo stati na pozornicu i zapjevati i zaplesati uz naše slavonske pjesme, a tek kada smo čuli ogroman pljesak posjetitelja, srce nam je bilo puno. Sve ovo poticaj nam je za dalje. Bilo je ovo još jedno prekrasno druženje i putovanje, u jednu ruku i nagrada našim članovima za sav trud i rad, a mi idemo dalje. Marljivo vježbamo, pjevamo, plešemo, već za dva tjedna putujemo našim prijateljima u Čepin, a onda slijede pripreme i za naše koncerte koje tradicionalno održavamo uz Dan grada i za koje se uvijek traži karta više – kaže Verica Vuković, predsjednica Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk”.

 

   

 

 

Komentari
Prethodni članakSvečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije
Sljedeći članakTroškove početkom jeseni lakše je „izgurati“ uz otkup zlata