Dok ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak tvrdi kako se borila za veći dio proračunskog kolača, sindikalci prijete štrajkom na početku školske godine.

465 milijuna kuna više za proračun ministru obrane Krstičeviću, a 240 milijuna Blaženki Divjak. To znači da je Vlada za prvu ratu za borbenu eskadrilu osigurala dvaput više nego za čitavu provedbu kurikularne reforme.

“Smjernice jasno ukazuju na to da se ova zemlja više sprema za rat nego za budućnost”, reko je Željko Stipić, sindikat Preporod..

FER-ovci otvaraju prvi, potpuno autonomni, najsuvremeniji centar robotike u regiji! Projekt je bio bolji od 207 europskih, i uz Kraljevski švedski institut dobili su novac iz istraživačkog europskog fonda Obzor 2020.

Da nisu dobili pismo namjere ministarstva još pri pisanju projekta, uz ovakav proračun teško da bi uspjeli.

Međutim, taj je novac isključivo za opremu, dodatne edukacije, znanstvena putovanja I zapošljavanje novih ljudi.

“Ja ću se kao ministrica uvijek zauzimati za bolji status i učitelja i nastavnika i profesora, a dio toga je sigurno materijalni status, rekla je ministrica Divjak.

“Ako je jedan partner u koaliciju ušao upravo radi kurikularne reforme i napretka obrazovanja, mislim da takav partner više nema što tražiti”, reko je Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod.

Nalaze se u utorak, a ne prođe li dobro, rujan bi u školama umjesto nastavom mogao početi štrajkom, piše RTL.

 

Komentari
Prethodni članakVatrogasci na Ljetnoj pozornici
Sljedeći članakUZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ: Psiću odsjekli šapu, pokušao se sakriti u dvorištu, mještani ga pretukli, naravno tko drugi mi – Slavonci, foto/video