Jučer je u Karlovcu održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u mini i supermini rukometu pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, premijera Zorana Milanovića, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te Grada Karlovca i Karlovačke županije.

U sportskoj dvorani Rakovac novogradiški mini rukometaši rođeni 2003. godine natjecali su se između 76 ekipa. Pod budnim vodstvom trenera Gorana Matijevića boje Nove Gradiške branili su Matija Lasović, Damjan Rakić, Luka Penić, Roko Kekez, Lovro Krizmanić, Arijan Galetić, i Ivan Krizmanić.

Tijekom dana je  odigrano čak 7 utakmica. U prvoj utakmici protiv Dubrave Vrbovačke naši su izgubili sa bodom razlike ( 9:8) a u drugoj , protiv Trsata, sa 4 boda razlike (13 : 9).  Nešto prije podneva Novogradiščani su se  probudili i porazili Goricu sa nevjerojatnih 12 : 4 a zatim i ekipu domaćina, Karlovac 3, sa 5 golova razlike (15 : 10).   
U 16.10 pobjedom nad Ogulinom sa sedam razlike, stvorena je prilika za osvajanje odličja u Malom finalu.

U kasnim popodnevnim satima, vidno umorni igrači, s brojnim ozljedama i dalje napadaju u susretu sa zagrebačkim Vučićima. Brojne intervencije liječnika po sportskom terenu suca nisu pokolebale u zaista nesportskom suđenju susreta. Svi prigovori trenera odbačeni su bez iznimke. Nakon poraza od 13:5  izgubljena je prilika za osvajanje prvog mjesta u Malom finalu a u borbi za treće mjesto Novogradiščani su poraženi od Osijeka sa 7:11.  Odličan rezultat protiv nesportskog suđenja.
Potpuno zasluženo Matiji Lasoviću je na kraju prvenstva dodjeljena nagrada za jednog od pet najboljih igrača Malog finala.
Nova Gradiška zasigurno ima perspektivan rukometni podmladak koji će nas zajedno sa svojim trenerom iznenaditi novim sportskim rezultatima.

Autor: RADIONG

Komentari
Prethodni članakJednaka prava za sve – djecu i osobe s invaliditetom
Sljedeći članakTradicionalni proljetni koncert HPD Tomislav