U organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Nova Gradiška u prostorijama Foto kluba F4 otvorena je još jedna izložba “Šuma okom šumara”.

Riječ je o izložbi šumara iz regije: Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine. Uglavnom su to kolege inženjeri i tehničari šumarstva koji boraveći u šumi, uz svoj rad, bilježe svoja zapažanja.

Ove su godine izložene najbolje fotografije 17. bjelovarskog salona fotografije “Šuma okom šumara” s međunarodnim sudjelovanjem. Među nagrađenim autorima su i Goran Dorić i Igor Vrbanić,  djelatnici Uprave šuma Nova Gradiška. Izložbu je predstavio Mario Bošnjak, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Nova Gradiška

-“Ovu izložbu smo postavili na centralnom displaju u parku i prikazivat će se za vrijeme manifestacije NG Ljeto i tijekom 8. mjeseca. Izložbu su prepoznali i naši građani koji je sa zanimanjem dolaze pogledati i to nam je drago.”

Ovu tradicionalnu izložbu koja se održava u sklopu manifestacije novogradiškog glazbenog ljeta otvorio je gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić

-“Ovo je 16. godina kako održava izložba i to je zaista prava tradicija, jer stvari koje vrijede traju. Ova izložba je postala ponos našeg grada i nekako označava početak manifestacije Ng Ljeta.”

Svoje fotografije je izložio jedan od najnagrađenijih fotografa Goran Dorić, koji je ujedno i najnagrađivaniji autor ovog fotografskog natječaja, a koji je svoju popularnost raširio i izvan granica Lijepe naše. Dorić je autor i fotografije lisice, koja je bila na kalendaru National geographic.

Komentari
Prethodni članakNovogradiški umirovljenici u Poljskoj
Sljedeći članakKrenulo 26. “Novogradiško glazbeno ljeto”: Spektakularni koncert Dubioze kolektiv, Električnog orgazma te benda “Another rock trio”