Jučer je u gradskom izložbenom prostoru otvorena izložba radova članova Udruge umirovljenika grada Nova Gradiška u suradnji s Udrugom stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška i Likovnom sekcijom “Duga”. Prvi je to od programa obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, koju će novogradiški umirovljenici proslaviti s nizom događanja.

Svečano otvorenje, upriličeno je prigodnim programom popraćenim poezijom članova Udruge umirovljenika koji su svoje pjesme izdali u nekoliko zbirki poezije.

Različite tehnike, od akvarela, pastele do ulja na platnu zastupljene su na ovoj prodajnoj izložbi ,putem koje će se prikupiti sredstva za daljnji rad Udruge. Mnogobrojni autori : Blažena Matijašević, Evica Kraljić, Štefica Sigurnjak, Vesna Dumičić, Ljubica Talan, Irena Pavlović, Alojz Cindrić, Gordana Kongra i Katarina Čanić prikazali su svoje umjetničke ekspresije, tema raznolikih – od mrtve prirode, pejsaža do portreta.

Udruga umirovljenika poziva sve zainteresirane da pogledaju ovu izložbu i tako postanu dijelom Međunarodnog dana starijih osoba.

no images were found

Komentari
Prethodni članakPolicija vas poziva: Predložite lokacije za nadzor brzine
Sljedeći članakElektrotehnička i ekonomska škola: Obilježen Europski dan jezika / foto