U Galeriji pod boltama u Novoj Gradiški otvorena je još jedna odlična izložba Foto kluba F4. Na izložbi su se svojim sjajnim radovima predstavili članovi kluba koji su kroz svoje fotografije ovoga puta prikazali Novu Gradišku.

Vizualno je to, ali i emotivno putovanje kroz lokalnu sredinu, a obuhvaća raznolike perspektive grada, od povijesnih znamenitosti do svakodnevnih prizora s ulica te otkriva njegove najzanimljivije, ponekad skrivene ili zaboravljene trenutke.
„Izloženo je trideset fotografija naših članova, nešto je iz arhive, nešto novijih. Nova Gradiška puna je detalja i zanimljivih prizora, od arhitekture, industrije, prirode, ljudi, a sve su to naši članovi zabilježili svojim fotoaparatima.“ – rekao je Gabrijel Vrebac, predsjednik Foto kluba F4. „Naš grad krije nevjerojatnu ljepotu i priče koje čekaju da budu ispričane.“ – dodaje.

Foto Klub F4, osnovan je 2006. godine te djeluje kao središnje mjesto okupljanja ljubitelja fotografije u Novoj Gradiški, a kako naglašava Vrebac, prije svega, oni su entuzijasti i zaljubljenici u fotografiju. „Imamo članove od 14 godina do 60. Svi su dobrodošli, svima smo spremni pomoći i podijeliti ono što znamo, pružiti priliku da rade s kvalitetnom opremom i da se zaljube u fotografiju. Svake srijede u 20h imamo svoje radionice i želimo da nam se svi zainteresirani pridruže.“ – poziva Vrebac. „Kontinuirano provodimo naše interne radionice, jedni druge učimo onome u čemu smo dobri. Surađujemo i s drugim udrugama i to ćemo nastaviti i dalje.“ – dodaje.

Kroz njihove fotografije posjetitelji su imali priliku doživjeti duh jednoga grada, doživjeti šarenilo arhitekture, bogatstvo baštine i živopisnost lokalnog života.

Komentari
Prethodni članakIz Gradskog muzeja pozivaju na otvorenje izložbe jednog od najznačajnijih hrvatskih fotografa Mije Vesovića
Sljedeći članakJoš jedan uspješan trail članova Atletskog kluba Nova Gradiška