Sinoć je u novogradiškom Gradskom muzeju povodom nadolazećeg Dana grada Nove Gradiške otvorena izložba naziva “Ulice Gradiške Nove”. 

Izložba koja nosi naziv naslova pjesme Josipa Pintarića Puce zbir je fotografija iz raznih povijesnih razdoblja grada. Autorica izložbe Vesna Kolić Klikić, zajedno sa svojim suradnicima sakupila je prikaze raznih dijelova grada uhvaćenih objektivom Foto Jenčika, Foto Paulika, Foto Versona, Foto Vidkovića, Danijela i Karla Dieneša, Matije Kurolta, Vlade Vincetića, Vijeke Žugaja, Milana Tovarića, Nikole Stojakovića, A.Boršića i same autorice izložbe Vesne Kolić Klikić. 

Na izložbi se nalaze 192 fotografije i 3 karte koje dodatno pojašnjavaju što one prikazuju. Tako ulice nose prvi poznati naziv ulice i sadašnji naziv ulice. A poseban dodatak izložbi su table koje su označavale nazive ulica iz perioda nakon Drugog svjetskog rata. 

-“Bila bi nam izuzetna čast da imamo table iz raznih ranijih perioda, kako su se kroz povijest mijenjali nazivi ulica, no na žalost nemamo”- istaknula je autorica izložbe 

Ponosna na svoju kolegicu je ravnateljica Gradskog muzeja Marija Mihaljević, koja je, uz brojne nedaće s kojima se njezina struka i muzej susreću, zajedno sa svojim kolegama upriličila još jednu hvale vrijednu izložbu, atraktivnu posjetiteljima različitih profila i interesa. 

Izložbu koju je posjetio iznimno velik broj građana otvorio je zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti Borislav Vidošić koji je ponosan na sve svoje sugrađane koji doprinose obilježavanju 170-og rođendana Grada. 

-” Svjedoci ste ovih dana da ima jako puno događanja u našem gradu, da su mnoge udruge i ustanove organizirale prigodne manifestacije gradu na dar povodom njegovog rođendana. Tom prihodom se zahvaljujem i Gradskom muzeju što je organizirao ovu krasnu izložbu s kojom sam oduševljen.”- izjavio je zamjenik gradonačelnika 

Uputili  su  Borislav Vidošić, ali i brojni drugi posjetitelji čestitke ravnateljici, autorici i sudionicima u organizaciji izložbe na njihovom radu i trudu. A posebne čestitke od građana i gradskih čelnika upućene su na račun naziva izložbe-“Ulice Gradiške Nove”.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakProšao projekt “Zaželi” Grad Nova Gradiška kroz ovaj će projekt zaposliti 50 žena, koje će 2 godine raditi sa starijim i nemoćnim osobama, točnije 200 korisnika.
Sljedeći članakSveti Nikola darivao male pacijente novogradiške bolnice / foto