U sklopu XX. Reštaračkih susreta pjesnika jučer je u galeriji “Petrović” u Rešetarima otvorena izložba Vesne i Radomira Dumičić. 

U organizaciji Književno likovnog društva “Rešetari” i Likovne grupe Petrović, galerija Petrović i XX. Reštarački susreti pjesnika bogatiji su za još jedno kulturno-umjetničko događanje. Naime, radi se o izložbi slikarskih djela svestranog i kreativnog bračnog para, jednog od najaktivnijih umirovljeničkih dvojaca na novogradiškom području. 

Mrtva priroda slikana tehnikama akvarela i pastela u nježnim tonovima, djela su koja je odabrala Vesna Dumićič za postavu svoje prve samostalne izložbe, dok je njezin suprug oplemenio  postavu  galerije Petrović pejsažima i portretima rađenim raznim slikarskim tehnikama. 

Brojne je ljubitelje kulture okupila izložba jednog od najpoznatijih novogradiških supružnika. Poznata lica kulturno-umjetničke scene zavirila su u galeriju Petrović kako bi promotrila i uživala u djelima ovog izrazito nadarenog dvojca. Oduševljen izložbom bio je i načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga koji je ujedno izložbu i svečano proglasio otvorenom. Posebno je ponosan načelnik Aga što su upravo u njegovoj Općini  supružnici Dumičić pristali na svoju prvu samostalnu izložbu. 

Izrazito zadovoljni, s osmijesima na licima i, iako u umirovljeničkoj dobi, poletni Vesna i Radomir Dumičić bili su na otvorenju svoje izložbe, te se nadaju da će do 16.listopada, do kada je izložba otvorena, njihove radove doći pogledati što više ljubitelja slikarstva i likovne kulture.

O autoru izložbe Radomiru Dumičiću više možete saznati na njegovom blogu:  http://www.dumicic.com/, dok je simpatična autorica Vesna Dumičić i dalje, baš kao prava dama, ostala samozatajna. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakU Vrbovi: Obilježavanje 1. mobilizacije u Domovinskom ratu
Sljedeći članakDAN HRVATSKIH BRANITELJA Medved: ‘Raduje zajedništvo braniteljskih udruga’