Protekli je petak u prostoru nekadašnje knjižare Bauer otvorena izložba Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška.

-” Izloženi radovi nastali su na 21. međužupanijskoj likovnoj koloniji koja se u organizaciji Udruge održala u rujnu. Na izložbi je postavljeno 40-ak radova autora koji su sudjelovali na koloniji, nastalih u različitim tehnikama, od ulja na platnu, akrila na platnu, akvarela, pastela na papiru do skulpture,”- rekla je predsjednica udruge Zdravka Džimbeg.

– “Donirali smo slike i udrugama; Češkoj besedi, Udruzi djece oboljele od autizma, Udruzi mladih s posebnim potrebama, Ligi za borbu protiv raka, Dječjem vrtiću i Općoj bolnici, a ove godine smo donirali nekoliko radova zagrebačkoj udruzi koja je skupljala slike kako bi pomogla stradalima u potresu.“ – kazala je Džimbeg.

-” Naša udruga je mala ali redovito se sastajemo, poštivali smo epidemiološke mjere. Nalazili smo se najčešće vani u prirodi ili u prostorijama DVD-a. Kada završi izložba deponiramo ih u udruzi, određeni broj slika prodajemo. Nažalost nemamo mladih članova,  imamo trenutno četiri mlađa člana od 50 godina. Što se situacije s koronom tiče, ona nije utjecala na motive, bilo je par slika s nadrealističkim prikazom korone no tematika su većinom ljudi, gradovi, pejzaži, flora i fauna,” – zaključila je predsjednica udruge.

Izložba je otvorena do 20. studenog.

Komentari
Prethodni članakU Brodsko posavskoj županiji 141 novozaražena osoba
Sljedeći članakDonosimo raspored cjepnih punktova na području Nove Gradiške