U ovaj utorak s početkom u 19,oo sati u Pučkom otvorenom učilištu Matija Antun Relković, održan je kulturni događaj mjeseca. Po prvi puta u svojem gradu, akademska slikarica i Novogradiščanka Dorotea Bagarić održala je otvorenje samostalne izložbe pod nazivom Nadrealna Apstrakcija.
Otvorenju izložbe prisustvovali su brojni gosti iz kulturnog i političkog života grada : gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić, voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj, ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik, povjesničar umjetnosti Mladen Mitar kao i brojni zaljubljenici u likovno stvaralaštvo.
Dorotea Bagarić, akademska slikarica, dizajnerica i ilustratorica povučena znatiželjom u trećem razredu srednje škole odlazi na školovanje u Sjedinjene Američke Države, gdje završava umjetničku akademiju Fine Arts na Old Dominion Universityju u Norfolku, a poslijediplomski studij i ilustraciju knjiga u San Franciscu, također u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je imala kratkotrajno volonterstvo u Muzeju azijske umjetnosti. Sudjelovala je u izradi dva skupno naslikana murala, jedan u Gimnaziji Nova Gradiška, a drugi za Guvernerovu palaču u Richmondu.
Inspiracije nalazi u pričama, legendama i divljini prirode. Slikanjem izražava svoj unutarnji svijet i stanje, te vječno propitivanje. Pored slikarstva Dorotea se bavi aktivno i glazbom koju povezuje sa svojim radom.
Gradonačelnik Vinko Grgić izrazio je zadovoljstvo povećanim kulturnim događanjima u gradu, koji baštini urbanu tradiciju. Istaknuo je važnost naših sugrađana koji su se školovali izvan Hrvatske te se vraćaju i prenose stečena znanja obogaćujući našu sredinu. Grad je do sada izdvajao značajna sredstva za kulturu, a u budućnosti se može očekivati i povećanje izdavanja.
U ime domaćina izložbe Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković, obratila se ravnateljica Danijela Juranović koja je pozvala sve ljubitelje umjetnosti da dođu pogledati ovu značajnu izložbu koja je otvorena do kraja svibnja.

Komentari
Prethodni članakPrekršaj – pozamašni promili u krvi
Sljedeći članakBili Brig: Počinju mise na Gospinom polju