OŠ “Ljudevita Gaja”bila je ove godine domaćin 12. izložbe radova „Dani tehničke kulture“ koja se svake godine organizira povodom Dana grada.

I ove godine kao i prethodnih jedanaest skupili su se na jednom mjestu svi  oni koji vole tehniku, bave se elektronikom i izrađuju nešto za svoju dušu. Prigoda je to da svi oni pokažu svoje radove, razmjene iskustva i druže se međusobno. Posebnost ovakvih susreta je između ostalog i u tome da su zajedno učenici osnovnih i srednjih škola i članovi udruga, odrasli i stariji ljudi. Svi oni dijele istu ljubav prema tehnici  i imaju zajedničke teme.

Izložbu je otvorio predsjednik Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška Slavko Podgornjak koji je pozdravio sve okupljene, učenike i škole koji su izložili svoje radove. Škola domaćin je također sudjelovala u ovoj izložbi. Svojom inovativnošću i originalnošću pokazali su da se možemo pouzdati u mlade snage i da i u našem gradu postoje zaljubljenici u tehniku.

“Izložbe su počele 2003. u prostoru obrtne komore. Htjeli smo pokazati našem gradu što mi radimo tijekom godine, iz tih razloga izložba i je krajem godine te povodom Dana grada.”, istaknuo je predsjednik Zajednice tehničke kulture Slavko Podgornjak prilikom otvorenja izložbe na kojoj je u ime Grada nazočila dogradonačelnica Ljiljana Lukačević te ravnateljica osnovne škole koja je bila današnji domaćin izložbe prof. Helena Kudra.

Autor: Vanja Tutić

 
Komentari
Prethodni članakZavršna svečanost obilježavanja 95. godišnjice novogradiške Gimnazije
Sljedeći članakOdržana radionica “Kaligrafija i ljubav”