U organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Nova Gradiška jučer je u prostoru Udruženja obrtnika svečano otvorena 16. izložba “Dani tehničke kulture”, koja je i ovoga puta nadmašila sva očekivanja.

I ove godine kao i prethodnih petnaest skupili su se na jednom mjestu svi oni koji vole tehniku, bave se elektronikom i izrađuju nešto za svoju dušu. Prigoda je to da svi oni pokažu svoje radove, razmjene iskustva i druže se međusobno, a posebnost ovakvih susreta je između ostalog i u tome da su zajedno učenici osnovnih i srednjih škola i članovi udruga, odrasli i stariji ljudi. Svi oni dijele istu ljubav prema tehnici  i imaju zajedničke teme.

Radove na ovoj, po mnogočemu posebnoj izložbi izložili su: mladi tehničari, zrakoplovni modelari, fotoamateri, ljubitelji starih vozila, radioamateri, te novogradiške Elektrotehnička i ekonomska škola , Industrijsko obrtnička škola, Gimnazija, Osnovna škola “Mato Lovrak” i Osnovna škola “Ljudevita Gaja”.

Uvodnu riječ imao je predsjednik Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška Velimir Vuković koji je pozdravio sve okupljene i ujedno se zahvalio svim izlagačima, a posebno domaćinima, Tomislavu Šimiću kao predsjedniku novogradiškog Udruženja obrtnika, koji je i ove godine Zajednici ustupio prostor kako bi prezentirali svoje radove. 

Prigodnim riječima izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika, Borislav Vidošić.

-”Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje i drago mi je da ste ponovno otvorili ovakvu izložbu u našem gradu kako bi prezentirali čime se bavite, jer ovo je najbolji način. Grad Nova Gradiška prošle godine prepoznao je vaš rad i omogućio vam je financijska sredstva, a za narednu 2018. godinu povećali smo iznos za 100%. jer vi ste udruga koja doprinosi zajednici i svakako to zaslužuje”.

Kroz druženje prikazano je sve što su radili ove godine, a sam događaj organiziran je povodom Dana grada Nove Gradiške.

Izložba će za sve zainteresirane biti otvorena i danas, 24. studenog  od 8 do 14 sati. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakUz druženje i pjesmu obilježen jubilarni Susret malih pjesnika / Foto
Sljedeći članakNova Gradiška: Provalio u kuću i ukrao nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna