U Bodovaljcima je u subotu 27. travnja 2013. godine održana svečanost otvorenja novouređenog Društvenog doma. Tim povodom upriličen je mimohod svečanih zaprega korz selo sa članicama Kulturno umjetničkog društva Vrbje. Tako su pokazali bogatstvo slavonskog sela prekrasno okićenim zapregama i konjima.

U novouređenom društvenom domu načelnik Općine Vrbje predao je ključeve doma Udruzi “Pokladno jahanje” iz Bodovaljaca. S prigodnim govorima obratili su se osim načelnika i njegov zamjenik Mladen Konjević, župan Danijel Marušić i zamjenik Davor Vlaović. Čelnici naše županije istaknuli su odličnu suradnju, te se nadaju kako će se ista i nastaviti. Načelnik Igor Jurišić istaknuo je kako bez županije mnogi projekti na području Općine Vrbje ne bi bili niti realizirani.

 

Najveći Društveni dom na području Općine Vrbje je upravo dom u naselju Bodovaljci. Dugo godina je bio ponos mještana Bodovaljaca, no kako se 30 godina nije ništa ulagalo u održavanje doma prostorije su sve više „propadale“ a dom je postao sramota cijelog kraja. Unazad tri godine na sjednicama Općinskog vijeća Općine Vrbje planira se uređenje spomenutog doma kroz općinski proračun. Protekle godine Općina je prijavila projekt uređenja doma na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nakon pozitivnog ishoda na natječaju dogovoreno je sufinanciranje u omjeru Fond 70%, i Općina Vrbje 30% sredstava. Radovi rekonstrukcije i adaptacije doma započeli su protekle godine, ali cjelokupnom projektu obnove pristupa se parcijalno zbog odluke fonda da će financiranje biti smanjeno, te zbog manjeg općinskog proračuna. Zbog navedenog pristupilo se uređenju samo novog dijela zgrade doma. Cjelokupni projekt obnove planira se produžiti na 2 godine kako se Općinu ne bi dovelo u nova zaduženja. Od većih radova na obnovi doma do sada je izmijenjeno krovište, izmijenjena vanjska stolarija, postavljena izolacija i fasada, postavljena limarija, te su odrađeni radovi unutarnjeg uređenja. U slijedećoj fazi radova planira se uređenje kuhinje, uređenje sanitarnih čvorova, te postavljanje pločica.

Spomenimo kako je nakon svečanosti otvorenja doma upriličen i prigodni kulturno-umjetnički program. Nastupili su KUD-ovi Vrbje i Trenk iz Nove Gradiške, a potom je dramska skupina KUD-a “Trenk” izvela satiričnu kazališnu predstavu “Ljudi zbore, a žene govore”.

Autor: Nikola Knežević/izvor: vrbje.hr

 

Komentari
Prethodni članakU Novoj Gradiški nestali Katarina Didović i Kristijan Bojić
Sljedeći članakŠezdesetak biciklista na 1. utrci “Psunj-uphill” (photo)