U Novoj Gradiški jučer je otvoren 6. Poljoprivredno obrtnički sajam, šesti NG flora fest, 3. međunarodni NG wine fest i prvi Školski sajam.

Udruga Novogradiški sajam organizira 6. Flora fest, 6. Proljetni poljoprivredni sajam, 3. međunarodno ocjenjivanje vina te 1. sajam osnovno školskih zadruga iz susjednih i naše Županije. Sajam se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva obrazovanja i sporta i Ministarstva turizma.

Kako ističu organizatori manifestacije, putem ove manifestacije nastoje potaknuti ljude i animirati ih na uređenje svojih okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola. Cilj ovakvih sajmova je stvoriti kulturu uređenja mjesta, privući što više posjetitelja, te promocija domaćih cvjećara i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom cvijeća, ukrasnog i ljekovitog bilja, presadnica te popratnih djelatnosti.

FLORA FEST je prilika koja će pokazati bogatstvo, ne samo naše Brodsko-posavske županije, nego bogatstvo cvijeća koje se uzgaja na ovim prostorima Hrvatske.

Kroz interaktivne sadržaje i prezentacije domaćih proizvoda žele istaknuti važnost prikupljanja novih ideja, ostvarivanje novih poslovnih kontakata i razmjenu iskustva. Vjerujemo da će svatko, i izlagači i posjetitelji, pronaći nešto za sebe iz bogate ponude sajma, informirati se, te nešto novo i naučiti.

Na ovogodišnjem sajmu posjetitelji mogu vidjeti i poduzetničke vještine naših učenika i njihovih mentora na djelu. Važan dio naše ukupne gastro i enološke ponude su i visoko cijenjene slavonske vinske sorte stoga je 3. međunarodno ocjenjivanje vina koje se održava u sklopu ove manifestacije prilika da se relevantni domaći i inozemni dionici upoznaju s našim proizvodima na njihovu izvoru.

Svečanost otvorenja sajma upriličena je u prijepodnevnim satima uz bogat glazbeno zabavni program u kojemu su sudjelovali mališani iz dječjih vrtića “Maslačak” i “Radost” iz Nove Gradiške, “Matija Gubec” Cernik te dječjeg vrtića “Žabice” iz Dragalića, Plesna skupina BUBBLE JUMPS iz Okučana, Mažoretkinje grada Nove Gradiške te članovi Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška. Pokaznu vježbu obrambenih vještina prikazali su i pripadnici Interventne jedinice policije Slavonski Brod.

Ovogodišnju poljoprivredno gospodarsko manifestaciju otvorio je Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, a nazočnim su se  posjetiteljima obratili i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić te pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović.

U večernjim satima upriličen je kulturno umjetnički  program uz nastup KUD-a “Tkanica” iz Okučana i dodjelu nagrada NG wine festa Zlatni trs.

Evo rezultata:

MEĐUNARODNOG OCJENJIVANJA VINA PRISTIGLO 106 UZORAKA IZ 10 DRŽAVA
HRVATSKA , BIH , SRBIJA , MAĐARSKA , SLOVENIJA , ITALIJA , SJEVERNA MAKEDONIJA , CRNA GORA , BELGIJA , REPUBLIKA SRPSKA

NAJBOLJE DESERTNO VINO KUPINOVO VINO IZ 2022 GODINE OPG RADIĆ VRBOVA

NAJBOLJE ROSE VINO ROSE FRANKOVKA IZ 2022 GODINE ILOČKI PODRUMI ILOK

NAJBOLJE CRNO VINO CUVEE CRNI IZ 2019 GODINE VINARIJA JOSIĆ ZMAJEVAC

NAJBOLJE BIJELO VINO GRAŠEVINA IZ 2017 GODINE VINARIJA GERSTMAJER ZMAJEVAC

NAJBOLJE AUHTOTONO VINO ŠKRLET IZ 2022 VINARIJA MIKŠA KUTINA

ŠAMPION PJENUŠACA ,PJENUŠAC IZ 2020 ILOČKI PODRUMI ILOK

NAJBOLJI DIZAJN PODRUM ZAJEC ZMAJEVAC

ŠAMPION IZLOŽBE NG WINE FEST 2023 JE GRAŠEVINA IZBORNA BERBA IZ 2018 GODINE VINARIJA SVJETLI DVORI KARANAC

Sajam se nastavlja i danas uz brojne izlagače i sadržaje.

 

Komentari
Prethodni članakPrvi pokušaj i odmah uspjeh!
Sljedeći članakGotovo 31 milijun eura pomoći primarnim proizvođačima u sektoru stočarstva i biljne proizvodnje