Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u ponedjeljak, 22. veljače oko 21 sat uhitili tri muške osobe u dobi od 25, 33 i 36 godina s područja Siska zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Trojicu muškaraca sumnjiči se da u ponedjeljak od 13 do 14 sati na dionici željezničke pruge između Starog Petrovog Sela i Vrbove posjekli više stotina metara bakreni užadi. Ta užad su služila kao nosači kontaktnog voda električne mreže na tom djelu željezničke pruge čime su Hrvatske željeznice oštećene za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je osumnjičene zatekla prije ulaska na autocestu Bregana Lipovac kod čvora Okučani u osobnom automobilu pulskih registracija u kojem se nalazila ukradena bakrena užad. U sklopu kriminalističkog istraživanja od osumnjičenih muškaraca uz potvrdu je oduzeto preko 400 metara bakrenih užadi, više komada metalnih spojnica i dvije ručne pile za rezanje metala. Policija će protiv trojice osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krađe.

 

U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je devet (9) kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta devet (9) kaznenih djela su na štetu imovine i to četiri (4) kaznena djela krađe, četiri (4) kaznena djela teške krađe i jedno (1) kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Dogodile su se dvije (2) prometne nesreće od kojih jedna (1) s materijalnom štetom i jedna (1) s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Evidentiran je jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira.

 

Policijski službenik za odnose s javnošću

Antun Jakobović

Komentari
Prethodni članakNajbolji sportaši Grada: Vesna Đapić i Mario Pejaković
Sljedeći članakVažna pobjeda kuglača Obrtnika-Bam!