Neumorni entuzijasti, ljubitelji folklora, zavičaja i svega onoga što je slavonsko i autohtono, članovi Kulturno umjetničkog društva “Radinje” iz Siča nizu akcija koje su u svim prijašnjim godinama realizirali, još prije pet godina dodali su još jednu. U prostoru Društvenog doma u Sičama uredili su posebno uređeni kutak, etno sobu i uredili je kao u stara vremena naših djedova i baka. I tako je krenulo…

– Svatko je od mještana donio nešto svoje, staro, autohtono, od nošnji, perina, starih predmeta, namještaja, a onda smo je zajedničkim snagama uredili. Na neki smo način pokušali “zaustaviti” vrijeme i svim “putnicima namjernicima” prezentirati dio naše prošlosti – rekli su nam tada vrijedni članovi ovoga društva. Rekli i nastavili svoju misiju.

Etno soba Sičana danas je prepoznatljivo mjesto i ponos mještana ovoga sela jer su u njoj okupili mnoštvo toga čime se ovo selo i Slavonija mogu ponositi.

– Inati se Slavonijo…. Tko kaže da nam Slavonija izumire?! Upravo danas poboljšala se demografska slika žitelja našeg sela Siče. Naime, u našu etno sobu i obitelj koja živi u njoj uselilo se sedam novih članova. Došli su sačuvati od zaborava bogatstvo našeg malog, a po tradiciji velikog mjesta. Dobro nam došli , a vama dragi naši simpatizeri koji pratite naš trud i rad neka je melem za oči i dušu. Nije ovo kraj , ideja je još jako puno i iskreno se nadamo da ćemo uskoro moći pokazati vam još toga. Do tada neka naša velika slavonska obitelj uživa – humoristično su poručili.

 

Komentari
Prethodni članakSubvencionirani stambeni krediti za mlade, prijave od 29. ožujka
Sljedeći članakOcjenjivački sud „Nagrade suncokret ruralnog turizma Hrvatske” obišao “Slavonski dućan”