Slušajući  jučer prijenos sjednice Gradskog vijeća, došao sam u dilemu i pomislio na trenutak; jel mi to imamo mesiju ili gradonačelnika?! Sa realnih, ali još k tome nepunih 40-tak milijuna gradskog proračuna, gradonačelnik je napuhao proračun na vrtoglavih 57 milijuna kuna!

U dvije godine i sedam mjeseci vladanja HDZ-ove vlasti u Novoj Gradiški, naslijedivši Vukovićevih 7,5 milijuna kuna minusa u gradskoj blagajni, Željko Bigović je vjerojatno uz pomoć Duha svetoga, a ne ponovnog dizanja 11 milijuna kredita koje mu je izglasalo vijeće, sve to anulirao i sada kroz krcatu gradsku blagajnu nepoznatih priljeva, odlučio odriješiti kesu i ulagati u nekoliko projekata kojima je isplativost čista nula, osim petminutnog veselja i dobrog EPP-a.

Aktualni sat je slatkorječivom gradonačelniku dao priliku kako bi se pohvalio projektima koje niti je započeo, a niti je za njih imao pojma do prije dvije i pol godine.

Kroz besplatni medijski eter, pljuštala su naručena pitanja prethodno napisana i naučena napamet frcajući iz usta HDZ-ovih vijećnika, ali i koalicijskog partnera vijećnika HSP AS Darija Marenića o azbestnim pločama, a koje mu svakodnevno postavljaju zabrinuti građani. Toliko je vijećnik Marenić uplašeno zvučao za sigurnost građana da sam si već zamislio gradonačelnika kako poput Supermana skače na krov i mijenja azbestne ploče, uzvikujući – ne brinite, ja sam Vas spasio!

Nakon ovog igrokaza, obrisao sam znojavo čelo od straha za suživot građana i sam sam sebi rekao; Uh, dobro je da imamo i liječnike u tom našem Vijeću, pokušat će Mareniću izvaditi pertle iz gradonačelnikove stražnjice.

I taman kad sam pomislio, ajd dobro to je to, valjda neće više, kad ono nastavak još bolji.

Puna usta hvale našem Bigoviću obnovom Doma hrvatskih branitelja, kojim se pokušalo ujediniti Udruge proistekle iz Domovinskog rata, a ujediniti se nisu dale iz razno – raznih razloga. Do nedavno je od najma te zgrade gradonačelnik punio proračun, a sada umjesto prihoda dobio čisti rashod, financijskog gubitaša, u kojom neke Udruge dođu na kartanje i eventualno večernje druženje i „lovačke priče“ uz čašicu pića, za tu namjenu se moglo osposobiti prostorije ZENGI koje zjape prazne i propadaju

Sve ovo je potvrdila i v.d. pročelnica za financije i proračun javno priznavši kako je puno gradskog prostora prazno i da od njega nema nikakvih prihoda već samo gubitke, što upravo potvrđuje kako gradonačelnik takvim vođenjem grada jako loše gospodari gradskom imovinom.

Ni to nije sve, eto nama još jednog spektakla kruha i igara, kojeg je Bigović u predizbornoj kampanji i nakon nje glasno pljuvao. Klizalište!

Prije nepune tri – četiri godine, HDZ je grčevito napadao gradsku SDP-ovu vlast koja je započela projekt klizališta i smatrao to bacanjem novaca, a sada istim tempom, čak još i žešćim, sa još većom lopatom, baca te novce u vjetar!

Odlučio gradonačelnik otvoriti klizalište u centru grada za koje uz adventske događaje planira osiromašiti građane Nove Gradiške za nekoliko stotina tisuća kuna, a kojima su se mogli urediti ili bar započeti uređivati centar grada, park, parkirališta ili pješačke staze unutar 500 metara oko centra grada, koje stoje iskopane i loše zakrpane još od plinifikacije grada.

Zašto nam je potrebno to klizalište, trošak struje, najma, noćnih zaštitara, u ovo vrijeme financijski lošeg prihodovnog stanja grada!?

Naravno da je potrebno, iz razloga što gradonačelnik još uvijek nije završio sa predizbornom kampanjom, pa svaki put za govornicom glumi kao da će sutra izbori.

U prošlosti se klizalište Vukoviću pokazalo kao sklizište, pa ne bi začudilo da se i ovaj gradonačelnik odskliže zajedno sa klizalištem.

Nemojte ovo krivo shvatiti, ne znači to da sam protiv klizališta koje će oživjeti ovaj umrli grad i donijeti malo radosti u ovo blagdansko vrijeme, nego sam protiv rastrošnosti i nenamjenskog trošenja novca iz onako prazne blagajne, a pogotovo kad se klizalištem hvali čovjek koji se “do jučer” ismijavao, sprdao i umalo “kamenovao” vijećnike zbog upita na aktualnom satu hoće li biti klizališta, a sad sebi njime odaje “priznanje”!

Prostor se mogao dati besplatno nekom u koncesiju za postavljanje klizališta i popratnog ugostiteljskog objekta i time ne opteretiti gradski proračun.

No dobro, kruha i igara, tako je to kod Bigovića pred izglasavanje Proračuna.

I opet rekoh sebi, ajd sad je kraj, ali evo još jedne opetovane laži i to u iznosu od 2 milijuna kuna.

Rekoh sam sebi, pa i Božo Petrov je jeftiniji.

Dobro da sam sjedio na stolici kad sam čuo kako se odjednom u gradskom proračunu pronašlo čak 2 milijuna kuna za gradske bazene, kako bi pokazao da mu je stalo do donedavne tehničke potpore Josipa Mikšića, Dubravka Gubića i viječnika HDSSB-a koji već duži niz godina „tupe“ o vodenom parku kao turističkom pokretaču grada Nova Gradiška, ali ih nitko nije želio doživjeti i poslušati, već su uvijek pred izglasavnja proračuna uvrštavali tu stavku, kako bi se proračun usvojio, a onda tijekom godine od tog obećanja nisu realizirali baš ništa pa su nam se djeca „kuhala“ na 40 stupnjeva, jer Vodeni park nije ideja HDZ-a pa kako onda ići u realizaciju ovako pozitivnog projekta i ne moći se „zakititi“ njime, a što baš naš gradonačenik voli raditi „kitit se tuđim perjem“.

Ubrzo u plusu i bez dugova kaže HDZ-ova vijećnica Ana Subić!

Blagi Bože, pomislio sam pa ne možete se suzdržati od laži ni za blagdane. Ova velika šarena laža, napisana je na trećem katu ulaza u katastar, kako bi pokušala prikazati Bigovića kao mesiju, a u biti je njegovo upravljanje gradskom kasom ravno onom najobičnijem pijanom milijunašu.

Bez pametno planiranih prihoda i dobro isplaniranih rashoda, veseljem i klizanjem ćemo ubrzo pasti na veliku guzicu i građanima će ostati bolne uspomene i kvrgave staze da dođu do korza, a ako nekim čudom i dođu do korza, ići će u gumenim čizmama ukoliko je kišni dan i prolaziti kroz blatni park pa takvi obilaziti događanja na polublatnim kockama ispred hrđave bine!

Draga Ana, nisi ti kriva što ne razumiješ problematiku punjenja proračuna. Bigović je “stabilizirao” proračun kreditno se zadužujući, najprije s 11 milijuna, a potom s dodatnih milijun i pol kuna, koja će nakon odsklizavanja otplaćivati njegov nasljednik i nasljednik njegova nasljednika. Lako je tako glumiti gradonačelnika.

Sve u svemu jučerašnja je sjednica Gradskog vijeća, bila igrokaz u režiji Željka Bigovića, koji polako, ali sigurno poput Josipa Vukovića vodi grad u propast.

Nikakve razlike između njih dvojice nema, bahati, arogantni i nedostojni funkcije Gradonačelnika, njima vijećnici nisu potrebni, kako reče Bigović SDP-ovom  vijećniku Marijanu Radiću: “Možete napisati te vaše vizionarske amandmane, ali ih mi nećemo usvojiti”.

Komentari
Prethodni članakSrednjoškolci debatirali o ovisnostima / Foto
Sljedeći članakMeđunarodni je dan osoba s invaliditetom