Bez obzira koju vrstu šunke kupujete za Uskrs i na koji način pripremate ovu slasnu delikatesu, vjerojatno vam je ostalo viška mesa. Umjesto da bacate šunku, jedete jednolične sendviče od iste ili ju planirate gurnuti u zamrzivač,  sa šunkom možete napraviti i niz jednostavnih, ali i maštovitih jela. Pretvorite pomoću naših ideja ostatke mesa u okrepljujuće obroke.

  •  Ispržite jaja na kajganu s komadićima kuhane šunke ili šunku ubacite u slastan slani omlet
  • Napravite hladnu salatu od sjeckanog luka, kruški, kuhanih jaja i šunke
  • Napravite toplo-hladnu salatu na bazi tjestenine, šunke i povrća
  • Ispohajte palačinke punjene sirom i šunkom (Psst.uz ovo odlično ide francuska salata kao prilog)
  • Ispohajte kriške kuhane šunke, pa poslužite uz salatu od sezonskog povrća
  • Ispecite pizzu sa šunkom i sirom od tijesta kojeg ste sami zamijesili
  • Pomiješajte šunku s kuhanom tjesteninom, povrćem, sirom, svježim jajima i vrhnjem pa zapecite u pećnici i poslužite uz hrskavu zelenu salatu
  • Napunite pileća prsa šunkom, sirom i začinima, zarolajte u oblik valjka pa skuhajte u vodenoj kupelji ili ispecite na tavici
  • Ispecite slane muffine s dodatkom šunke
  • LAGANA VARIJANTA: Kockice šunke dodajte u proljetnu juhu i tako joj osnažite okus

 

Komentari