Učenici i učitelji Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik ponovno su dio europske obitelji. Nakon 2 godine i uspješnog završetka projekta Comenius, posredstvom Agencije za mobilnost i programe EU Osnovnoj školi „Matija Gubec“ Cernikzajedno s njihovim partnerima, četirima školama iz Španjolske, Češke, Bugarske i Latvije, odobren je projekt ERASMUS+ u vrijednosti od 36000 EUR.  Naziv projekta je Male poduzetničke škole Europe.
Ključni cilj projekta je simulirati lansiranje transnacionalne korporacije čiji je cilj promicanje i lansiranje na tržište jednog lokalnog proizvoda svake zemlje partnera te predstavljanje tog proizvoda u drugim zemljama. Proizvodesu škole odabrale na osnovi onoga što je obilježje regije iz kojih dolaze (španjolsko maslinovo ulje, latvijska ovčja vuna, bugarsko vino, češki sir). Osnovna škola „Matija Gubec“ Cernik će predstaviti ekološki proizvedene džemove koje učenici škole proizvode u sklopu učeničke zadruge i izvannastavne aktivnosti pod nazivom Bakina kuhinja.

 

13819661_10154233804997221_986141255_n
U sklopu ovoga projekta učenici i učitelji koji se dobrovoljno uključe u projekt imat će priliku naučiti što je sve potrebno za pokrenuti biznis; od ideje do marketinškog procesa za lansiranje novog proizvoda. Cilj nam je našim učenicima od najmanjih nogu usaditi poduzetnički duh te duh otvorenosti prema novim idejama, kulturama i narodima što će pokušati ostvariti putovanjima i međunarodnim sastancima te druženjima i zajedničkim radom s njihovim vršnjacima iz cijele Europe. Tako je prvi sastanak najavljen već za listopad 2016. u Barceloni o čemu ćemo vas detaljno izvijestiti.

Voditelj projekta: Ivan Galić, prof.
Ravnateljica: Reza Benković

Komentari