Dana 1. listopada 2021. u našoj je školi (matičnoj i područnima) u svim 3. i 4. razredima, kao i u brojnim školama diljem svijeta (5 394), obilježen Međunarodni dan tablice množenja – World Multiplication Table Day.

Međunarodni dan tablice množenja veliki je obrazovni događaj. U sklopu priprema za to, učenici na zabavan način ponavljaju tablicu množenja, baveći se aktivnostima pod nazivom „Lozinka dana“, „Mramor“ i „Hodanje s matematikom“. Sudionici se 1. listopada testiraju na znanje o tablici množenja. To je izvrsna prilika da se naši učenici okušaju u brzom množenju kroz igru i odaberu najboljeg stručnjaka u poznavanju tablice množenja.

Sudjelovala su 32 učenika naše škole, a učenike su na natjecanju vodile učiteljice: Monika Vlaović, Kristina Jelančić, Ivana Filipović, Maja Marjanović, Jelena Bradašić, Anita Rostohar, Martina Kraus i Koraljka Šimić. U svim razredima su proglašeni najbolji poznavatelji tablice množenja.  Učenici koji su zauzeli prva mjesta dobili su nagrade (čokolade), a ostali su se zasladili bombonima.

Svi učenici su dobili prigodne značke,  a  najbolji i potvrdu s nazivom stručnjak u tablici množenja.

Nadavno nam je stiglo i priznanje za sudjelovanje u Međunarodnom danu tablice množenja 2021.

Čestitamo svim sudionicima ovogodišnjeg natjecanja i veselimo se sljedećem iduće godine!

Koraljka Šimić, organizatorica Međunarodnog dana tablice množenja u školi

 

Komentari
Prethodni članakJoš jedna humanitarna akcija novogradiške Udruge dijabetičkih bolesnika
Sljedeći članakStigao nam snijeg: Policija upozorava, prilagodite brzinu kretanja vozila!