Svake godine u mjesecu veljači u Osnovnoj školi “Mato Lovrak” Nova Gradiška djelatnici i učenici uz potporu Europske komisije organiziraju Dan sigurnijeg interneta. Obilježavanju Dana sigurnijeg interneta pridružile su se mnoge hrvatske osnovne i srednje škole, pa su tako i Lovrakovci proveli Dan otvorene nastave na temu “Sigurnost na internetu”.

Osnovna škola “Mato Lovrak” jedna je od pet hrvatskih škola koja je sudjelovala u projektu Sigurnost djece na internetu. Dali su velik doprinos uvođenju ovih tema u školski kurikulum. Jedna su i od četiri hrvatske Microsoftove škole u kojima se inovativne tehnologije svakodnevno koriste u obrazovanju.

U okviru Dana otvorene nastave u školi je organiziran niz radionica za učenike predmetne i razredne nastave. Prema riječima ravnateljice škole, Vesne Lončar Cindrić, entuzijazma ne nedostaje, a dokaz tome je i uključenost djelatnika u aktivnosti te interes učenika. U sklopu aktivnosti ugostili su i vanjske suradnike kao goste predavače u svojoj školi. Osim glavne teme sigurnost na internetu, danas je bila aktualna tema zaljubljenost, ali i niz drugih: Europa na pragu novog rata, autorska prava i zaštita istih, pružanje prve pomoći, dešifriranje i pisanje tajnih poruka, što i kako objavljivati na društvenim mrežama, matematika u kuharskim receptima, običaji za Valentinovo, svemir, istraživanje prirode. Teme su bile prilagođene dobi učenika, a organizirane su optimalne skupine učenika za rad.

Ravnateljica škole Vesna Lončar Cindrić zadovoljna je i znanjem učenika pokazanim na natjecanjima. Učenici škole su se plasirali na županijska natjecanja iz hrvatskog jezika, likovne kulture, engleskog jezika, matematike. Učenici natjecatelji iz vjeronauka idu na biskupijsko natjecanje dok je muška ekipa rukometaša osvojila srebro. Za ostale predmete još čekaju rezultate. Do sad je održano županijsko natjecanje iz informatike gdje su učenici u kategoriji Osnove informatike osvojili drugo, treće i četvrto mjesto.

 

Komentari