– Sretni smo i ponosni jer se naša Osnovna škola Ante Starčevića po drugi puta može pohvaliti ovim prestižnim priznanjem, ovaj puta za 2023. – 2024. godinu. Europsku oznaku eTwinning škole nose 182 predškolske ustanove te osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske.

Škole kojima je dodijeljena oznaka eTwinningove škole sjajan su primjer načina na koji cijela škola može imati koristi od eTwinninga. Aktivne su u implementaciji i promicanju eTwinningovih vrijednosti i pedagogije, referentna su točka za lokalnu zajednicu i predstavljaju model za ostale škole.

eTwinningove škole ugrađuju vrijednosti eTwinninga u školske politike, prakse i stručno usavršavanje uz potporu školske uprave. eTwinning s pomoću te oznake prepoznaje i pohvaljuje uključenost, angažman i predanost ne samo pojedinačnih eTwinnera, nego cijele škole, u kojoj surađuju timovi učitelja i ravnatelja.

Misija eTwinningovih škola kompas je svih eTwinningovih škola. Misijom se ističu elemente kao što su: zajedničko vodstvo, suradnja i timski rad, slobodna volja učenika, uključivost i inovacije te biti primjer za ostale škole.

Čestitamo svim sudionicima eTwinninga, učiteljima i učenicima, stručnim suradnicima i ravnatelju koji su svojim projektnim aktivnostima doprinijeli poboljšanju kvalitete rada škole i dobivanju ovoga statusa – ističe nastavnica Željka Gospočić, koordinatorica međunarodnih projekata škole.

 

Komentari
Prethodni članakBrodsko-posavska županija donijela odluku o upisima u prve razrede osnovne škole: Ove godine provode se online
Sljedeći članakDavorci će nas predstavljati na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu