Iz civila ponovno u odoru. Mnogi bivši policajci uskoro se vraćaju u službu.  

“Mi smo napravili anketu među umirovljenim policajcima i mogu reći da je odaziv veći nego što smo mi mislili. Dakle, imat ćemo i više nego što nam je u ovom trenutku potrebno angažirati”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Plan je osnovati pričuvne snage. Po njemu, to bi bili bivši djelatnici MUP-a koji su još uvijek u dobroj životnoj snazi, a mogu pomoći u nekim poslovima poput čuvanja određenih objekata, ali i ljudi koji bi na lokalnim razinama mogli organizirati policijski posao. Sindikati pozdravljaju pričuvne snage, ali poručuju kako policije treba biti više na ulicama i motivirati ih većim plaćama. Ipak, interes za zanimanje policajac veći je nego lani, piše vijesti.hr.

Najteža je, kažu mladi policajci, faza privikavanja, to je mjesec rujan i listopad. Iako im je raspored strog skoro kao i u vojsci, oni najuporniji izdržali su do kraja. I uskoro postaju policajci. Sada će početkom kolovoza, 743 mlada policajca izaći na teren. 

Komentari
Prethodni članakVlaović o porijeklu imovine: Mi danas imamo situacije da osoba koja prima socijalnu pomoć dođe po nju sa skupocjenim BMW-om
Sljedeći članakU nedjelju kino na otvorenom, povedite i djecu