U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 8 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (4) te po 1 osoba s područja grada Nove Gradiške i općina Oriovac, Garčin i Donji Andrijevci. 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 376, dok je broj aktivnih slučajeva 145 (podatak na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 6 osoba (1 manje u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi 841 osoba (47 osoba više u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe. 

Obavještavaju se građani koji su dana 25. kolovoza 2020. godine (utorak) oko 13 sati bili na sahrani na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu da se, ukoliko razviju neki od poznatih simptoma bolesti COVID-19, odmah jave u COVID ambulantu ili dežurnom epidemiologu radi daljnjeg postupanja.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članakPožega „Aurea fest“ – prva pratilja najgizdavije Šokice iz Cernika
Sljedeći članakBesplatni obroci voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda svim školarcima diljem Hrvatske