Kako se bliži kraj školske godine, bliži se i  vrijeme odluke o upisu u srednju školu.

U svrhu profesionalne orijentacije, a na prijedlog razrednice, zamolili smo roditelje učenika 8.d razreda da, ukoliko žele, pripreme kratko izlaganje o tijeku svoga školovanja te o opisu svoga radnog mjesta. Neki su roditelji rado prihvatili prijedlog, a uz roditelje predavanja su održali i braća i sestre pojedinih učenika.

Na Satu razrednika u ožujku i travnju, u ulozi odličnih predavača, ugostili smo bivše učenike naše škole Melani Banović, Karlu Bušić i Brunu Bušića, gđu Gabrielu Tančak i gđu Jelenu Rosić Prgomet.

Učenici 8.d razreda upoznali su se s načinom i putem školovanja predavača te opisom posla u njihovim zanimanjima. Tako su održana predavanja o zanimanju frizerke, radu u knjigovodstvenom servisu, načinu školovanja i poslu primalje, poslu i ulozi odgojitelja te poslovima koje obavlja srednjoškolski profesor.

Uz informacije o zanimanjima, naši su nam gosti dali i dobre savjete i podijelili životna iskustva. Shvatili smo i da je obrazovanje i educiranje važno u svakom zanimanju i da se možemo i moramo educirati tijekom cijeloga života.

Veliko hvala predavačima na dobroj volji, pripremanju i održanim predavanjima. S obzirom na raznolikost tema, vjerujemo da ima učenika koji su se zainteresirali za neka od predstavljenih zanimanja.

Tekst i fotografije: Tanja Špehar, prof., razrednica 8.d razreda

Komentari
Prethodni članakNijemac u danu zaradi kao tri Hrvata
Sljedeći članakKino Nova Gradiška prikazuje horor Beau se boji