Znate li što je Vjeronaučna olimpijada, natjecanje iz vjeronauka? Riječ je o natjecanju u znanju ali na potpuno drugačiji način nego što je to u natjecanju iz ostalih nastavnih predmeta. Tema vjeronaučnih natjecanja svake godine je različita, građa za natjecanje uvijek opsežna i znatno zahtjevnija od sadržaja s kojim se učenici susreću na školskom vjeronauku. Vjeronaučna olimpijada je ekipno natjecanje u kojem ekipu čine 4 učenika od 5. do 8. razreda. Članovi ekipe pojedinačno pišu testove nakon čega se bodovi zbrajaju kako bi se dobio konačni ekipni rezultat. Svaki učenik odgovoran je za rezultat ekipe a uspjeh svih ovisi o uspjehu pojedinca. Tu dolazi do izražaja dimenzija crkvenosti i zajedništva koja se potiče na vjeronaučnim natjecanjima.
Ponosna sam i posebno počašćena što sam ove i prošle godine bila mentorica vjeroučenicima koji su živjeli zajedništvo i u tom zajedništvu bodrili i motivirali jedni druge na ustrajni i neumorni rad, što je rezultirao velikim uspjehom, prvim mjestom na Državnom natjecanju. Domagoj Ivanišević, Edi Conjar, Ella Conjar i Mihael Božić posebni su učenici ne samo zbog marljivosti, spremnosti na žrtvu i rad, nego i zbog plemenitosti, odnosa međusobnog uvažavanja i poštivanja, što su osobito pokazali tijekom naših zajedničkih susreta kao i u odnosu prema učenicima iz drugih ekipa.
Zahvalna sam Gospodinu na uspjesima a mojim dragim pobjednicima: Ediju, Mihaelu, Elli i Domagoju od srca, veliko hvala na zajedničkim trenucima koji su me obogatili i ostali zauvijek u sjećanju.

Vjeroučiteljica: Andrijana Petrović

Naši su pobjednici u petak 20. studenog 2020. nagrađeni vrijednim nagradama koje su im uručili predstojnik nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije dr. Ivica Pažin i tajnica ureda Anita Vranić dipl. teolog.

 

Komentari