Osnovna škola “Matija Gubec” Cernik svake godine raznim aktivnostima obilježava Dane kruha. Ove godine odlučili su ih obilježiti uz humanitarnu akciju.

U školskim prostorima održana je prodajna izložba plodova kruha i krušnih proizvoda, a u akciji su sudjelovali djelatnici škole i učenici. Tako je svaki učenik donio nešto od plodova kruha i jeseni, a prikupljena sredstva bit će donirana potrebitoj obitelji u Općini Cernik.

Obilježavanju aktivnosti rado su se odazvali i roditelji koji su ispekli razne kolače, kruh, kiflice, pite i slične proizvode i tako dali veliki doprinos ovoj akciji.

-“Veliko hvala svim roditeljima na suradnji i na trudu koji su uložili, imamo sjajna iskustva s roditeljima cijele godine koji sudjeluju u svim našim aktivnostima. I ovaj put pokazali su veliko srce i sami smo iznenađeni koliko smo prikupili raznih proizvoda.” – rekla je učiteljica razredne nastave Marija Galić

Obilježavanje Dana kruha u školama pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani. Također se djecu uči važnosti o humanitarnim aktivnostima.

Komentari
Prethodni članakOdlični rezultati Karate kluba Nova Gradiška na 1. međunarodnom karate turniru u Ivankovu
Sljedeći članakNaša pozitiva: Sve ovo je njihovih ruku djelo