U Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, nakon tri mjeseca ljetnih praznika, u školske klupe sjelo je 570 učenika. U prve razrede škole upisano je 80 učenika, od toga njih 60 u matičnoj školi i 20 u područnim školama u Sičicama, Vrbju i Dolini.

Kao i svake godine prvašiće su dočekali učenici drugih razreda škole, te uz svečani i zabavni program novim učenicima dočarali dio onoga što su sve naučili protekle školske godine kad su i oni bili prvašići. Pozdravnu riječ je održala ravnateljica Osnovne škole Ljudevita Gaja, Blagica Pečnjak, uz riječi dobrodošlice istaknuvši roditeljima prvačića kako se uvijek i u svakom trenutku mogu obratiti djelatnicima škole za bilo koje upite ili rješavanje eventualnih problema i nedoumica. Svečanosti je nazočio i Gradonačelnik Grada Nova Gradiška Vinko Grgić i dogradonačelnica za društvene djelatnosti Vesna Đapić. Gradonačelnik Grgić je u ime Grada svim prvašićima poželio uspješnu školsku godinu, zahvalio je djelatnicima škole na predanom radu i pozdravio roditelje uz riječi razumijevanja.

Ravnateljica škole Pečnjak ujedno je predstavila i učitelje koji će od ove školske godine dobiti nove učenike, malene prvačiće, a to su Marina Valentić, Dunja Vidošić, Branka Piletić i Milan Vidošić u tri odjeljenja. Učenicima su uručeni i prigodni darovi  prilikom ulaska u razrede.

Svi razredi od 4 do 8 pohađaju cijelu školsku godinu samo jutarnju smjenu, dok učenici od prvog do trećeg razreda mijenjaju smjene. Školska kuhinja je kao i uvijek organizirana, a već danas je obavljen popis korisnika. Učenici putnici su uredno pristigli prvi u jutarnjoj smjeni i za njih je tijekom godine organiziran redoviti prijevoz.

no images were found

Komentari