Program Ekoškola jasno određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji o zaštiti okoliša, koji su dio redovnog nastavnog plana i programa, primjenjuju u svakodnevnom životu škole. Ovakav pristup pomaže učenicima osvijestiti kolika je važnost zaštite okoliša. Posebna pozornost posvećuje se pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada, racionalnog korištenja energije i vode te uređivanju školskog okoliša. Svi sudionici života u Ekoškoli: učenici, učitelji,  administrativno i tehničko osoblje škole, roditelji, poduzeća, predstavnici lokalne uprave zajednički poduzimaju niz aktivnosti s ciljem smanjenog opterećenja okoliša.

Od samog početka provođenja programa štedimo struju, vodu, razvrstavamo otpad. Sudjelujemo u akcijama sakupljanja starog papira, obilježavamo ekodatume, a posebnu pozornost posvećujemo Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Održavamo brojne radionice s ekološkom tematikom i organiziramo projektne dane. Ove godine je to bio Dan voda. Brojne  skupine izvannastavnih aktivnosti kao što su cvjećari, ljekovito bilje, reciklaža, ekorukotvorine, likovna skupina, modelari bave se ovom tematikom.  Učenici naše škole zainteresirani su i aktivni u prenošenju svoje odgovornosti na obitelj i širu zajednicu, oni žive “EKO”. Ove godine bilo je mnoštvo ekoaktivnost o kojima ste mogli čitati na web stranici škole. Proširili smo i asortiman namještaja od paleta u školskom holu. Naš  marljivi rad je nagrađen.

Nakon dvadesetogodišnjeg  rada na programu Ekoškola dobitnici smo PLATINASTOG statusa! Ovom prigodom zahvaljujemo se svim učenicima, roditeljima, učiteljima, tehničkom osoblju i drugima koji su doprinijeli ovom ostvarenju. – poručili su iz OŠ Ljudevita Gaja.

Izvor/Foto: OŠ Ljudevita Gaja

Komentari
Prethodni članakPopisivači stanovništva moći će zaraditi od pet do šest tisuća kuna
Sljedeći članakDobro je znati: Policija vas možete kazniti ako nemate ove dokumente u automobilu…