Traženje ogledala, traženje drugog i drugih lica, otkriće princa iz bajke, upravo iz bajke – poezija kao mjesto uspomena i tajni – nije sve što stane u živu i igrivu poeziju Natali Žegarac, koja ponavljanjem i pitanjima provjerava vlastitu maštu i maštu onoga tko čita njezine pjesme. Treba li više, može li se više, zna ona, prvonagrađena pjesnikinja, čija “mašta leti po sobi/ne znajuć’ više što bi.”

Natali Žegarac, mlada pjesnikinja OŠ Ivana Gorana Kovačića pod mentorstvom nastavnice Marije Mikanović pobijedila je, u kategoriji osnovnih škola, na ovogodišnjem natječaju Goranovo proljeće. Čestitamo učenici i mentorici!

Prosudbeno povjerenstvo, u sastavu Branka Čegeca i Miroslava Mićanovića, imalo je težak zadatak odabrati najbolje mlade pjesnike. Svaki učenik, sudionik natječaja, na natječaj je poslao najmanje deset pjesama, prema slobodnom izboru tema i motiva.

Odabrana su tri mlada pjesnika u kategoriji osnovnih škola i tri najuspješnija pjesnika u kategoriji srednjih škola te će im biti dodijeljene prva, druga i treća nagrada.

Nagrade i pohvalnice učenicima će biti uručene 21. ožujka 2017. u Lukovdolu na prvi dan proljeća kada je rođen veliki književnik Ivan Goran Kovačić, čije ime staropetrovoselska škola s ponosom nosi!

Tekst i foto: Snježana Jureković

Komentari
Prethodni članakPlava televizija imat će studio i u Požegi: pokriveno i područje Nove Gradiške
Sljedeći članakRezultati natjecanja iz Industrijsko obrtničke škole: Novogradiščani Darko Pavičić i Josip Svitlanović drugi