Učenici i djelatnici OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo obilježili su u srijedu, 22. ožujka, Dan škole. Tema ovogodišnjih sadržaja bila je reciklaža.

Već ranije organizirane su radionice na kojima su sudjelovali svi učenici škole, a na samoj priredbi  pokazali su što su radili i naučili. Tako su  materijal izdvojen  iz otpada koristili u slične ili iste svrhe,  sakupljanjem odbačenih proizvoda i razvrstavanjem, izrađivali su nove materijale.  S učenicima viših razreda održano je 10 radionica. Tako je Einsteinov test provela  englesko-njemačka kombinacija učenika, „Plastično- fantastično“ nastavnica Dalija Matošić s biolozima, kuće od recikliranih materijala s učenicima su izrađivali Mato Šimunović i Karlo Ivošević. Da otpad nije smeće, pokazali su kemičari s nastavnikom Ninoslavom Toht,  lutkarsku predstavu uprizorili su  učenici s  nastavnicom Ivanom Volarić.  „Pjesma Brata Sunca“ sv Franje Asiškog, prvog zaštitnika ekologije, nastala je na zanimljiv način na vjeronauku,  pjesničke kocke izradili su učenici s nastavnicom Marijom Mikanović. Reciklažom papira  „do metra kvadratnog i žice do metra kubnog“  stigli su mladi matematičari s nastavnicom Zdenkom Kuštrin, na glazbeno-likovnoj radionici  sudjelovali su učenici s nastavnicom Anitom Mihaljević. Za „reciklirani Dan škole“, školski tamburaški orkestar pripremila je prof Renata Grgić, a školsku folklornu skupinu  nastavnica Marijana Podgornjak. Sve su „začinile“ „Recikliranim bećarcem“.

Knjižničarka Snježana Jureković, okupila je  mlade fotografe i novinare, čije su se fotografije mogle vidjeti, a pozornost su privukle i fotografije učenika područnih odjela, izložene u holu škole.

Program su lijepo vodile učenice Veronika Pospišil i Lana Parobek, a  među ostalima, pratili su ga  ravnateljica škole, Zrinka Dejanović, umirovljeni nastavnici ove škole, zatim  načelnik općine Željko Kočijašević i staropetrovoselski župnik, mons Antun Prpić.                          

Autor:Višnja Mikić


 

Komentari
Prethodni članakObavijest: Kvar na cjevovodu
Sljedeći članakOdržana radionica “Hrvatski jezik volimo znanjem” / Foto