Kao što smo već pisali, učenici Dramsko-medijske skupine OŠ Dragalić s učiteljicom Ivanom Pivac Tadić sudjelovali su na 58. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju. Natjecanje je zbog epidemiološke situacije bilo on line. Za izniman uspjeh, učenici su nagrađeni: 2. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda u kategoriji – radionički film i 2. nagrada ocjenjivačkog suda djece u istoj kategoriji,  stigle su nagrade koje su najviše razveselile učenike autore i učiteljicu Ivanu, kojima još jednom čestitamo na velikom uspjehu male škole.

Predstavili smo se s tri filma, Koko u Parizu, Pjesme Dobriše Cesarića i Harry Pottera. Većinom snimamo filmove po lektirama. Bilo je zanimljivo i zabavno, iako snimamo mobitelom video je ispao odlično. Meni je bilo najbolje kad smo pomicali knjige iz knjižnice do hodnika, kad prođe korona snimat ćemo još puno toga. Svi sudjelujemo i surađujemo u snimanju, – rekle su učenice Petra i magdalena Šupica.

-“Početak tog snimanja bio je Javni poziv Ministarstva kulture, za izradu takvih video najava. Za prvi poslani film dobili smo pohvalu i vrijednu donaciju za našu knjižnicu. Nakon toga pozvani smo na 58. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, tu smo osvojili drugo mjesto. U ožujku je Međunarodni dan kazališta, moramo se prilagoditi virtualnom sudjelovanju, pa ćemo snimiti video bajku za mlađe učenike i staviti na web stranicu škole,” – rekla je nastavnica Ivana Pivac Tadić.

 

Videonajava zbirke pjesama Dobriše Cesarića. Snimano tijekom siječnja 2020. godine u prostorima OŠ Dragalić.

Komentari
Prethodni članakMilan Bandić preminuo od srčanog udara
Sljedeći članakOd sutra poskupljuju cigarete