Oznaku eTwinning škole ponosno nose 93 predškolske ustanove, osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske. Sretni smo jer se naša škola može pohvaliti ovim prestižnim priznanjem, ističu iz OŠ Ante Starčevića.

Nakon dvodijelnog postupka prijave ukupno je 2935 škola dobilo oznaku eTwinning škole za 2021. i 2022. godinu. Nagrađene su škole pioniri i prepoznati predvodnici u područjima kao što su digitalna praksa; praksa eSigurnosti; inovativni i kreativni pristupi pedagogiji; promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja te promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima.

Oznaka eTwinningove škole način je da eTwinning prepozna i vrednuje uključenost, predanost i posvećenost ne samo pojedinačnih eTwinnera već i cijele škole u kojoj timovi učitelja i ravnatelja zajedno surađuju. Koncept dobivanja statusa eTwinningove škole zamišljen je kao razvojni put sastavljen od dijelova koji se mogu objektivno procijeniti. Ne radi se o natjecanju već o napredovanju od jedne do druge razine.

-” U našoj školi su se kao eTwinning učiteljice posebno istaknule Blaženka Logožar, Slađana Ninković, Željka Gospočić, Dragana Gorički i Mateja Horvat. Ovo nije priznanje samo za osobni uspjeh pojedinačnih učitelja, nego i za sjajno postignuće cijelih eTwinning timova u nagrađenim školama”.

Spomenute učiteljice su zajedno sa svojim učenicima provele čak 50 eTwinning projekata:

Autori: Školska novinarska skupina

Komentari
Prethodni članakBlagdanska ponuda na novogradiškoj tržnici
Sljedeći članakPovećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju – faza II: Upoznajte korisnice