Djevojčice su se maskirale u Crvenkapice, dok su dječaci bili lovci i vukovi. U maloj povorci prošetali su obližnjim parkom i ulicama. Iako je u bajci zločesti vuk pojeo Crvenkapicu i baku, ovoga puta su Crvenkapica i vuk šetali zajedno. Vjerojatno se nešto dogodilo dan prije, na Valentinovo, pa je njihovo prijateljstvo i ljubav procvjetala. U povorci im je nedostajala baka, koja se, eto razboljela pa ih je u povorku povela pedagoginja. Malim maškarama osmijeh na lice izmamili su roditelji i njihovi susjedi koji su ih počastili bombonima.

Veselo i nasmiješeno vratili su se u svoje učionice i barem nakratko osjetili kako je biti netko drugi.

Maskirali su se svi, i učenici i učiteljica, prema svojoj želji. Na Satu razrednika svatko se kratko predstavio opisujući svoju masku. Vještica i princeze u svom predstavljanju pokušale su začarati pojedince, a Indijanac se vješto indijanski oglasio zbog čega je nagrađen velikim osmjehom i pljeskom.

Glasalo se i za najbolju masku. Među njima izabrana je Nika Špehar koja se maskirala u vješticu i vješto zajahala svoju metlu pokušavajući svoga prijatelja pretvoriti u žabu. “Čiri bu, čiri ba, sreća pa nije u tome uspjela.

Učiteljica se s razlogom maskirala u vuka. Ona je bila uljuđeni vuk koji je čitao zanimljivu istoimenu slikovnicu „Uljuđeni vuk“ za vrijeme sata Hrvatskoga jezika.

Na satu Matematike učenici su odigrali matematički poligon pod maskama. Najuspješniji bili su vještica, plesačica, Indijanac i Darth Vader. Pohvaljeni su pohvalnicama za odlične maskirane matematičare.

Na kraju su u školskoj dvorani za vrijeme Tjelesne i zdravstvene kulture pjevali i plesali uz poznate i drage im pjesmice.

Bio je to dan pun učenja i dobre zabave. Integrirani dan završili su porukom:  

Svatko voli maskenbal.

Iza maske lice kriti

netko drugi tada biti.

Autor: učiteljica Kristina Blažević, novinarska skupina

Komentari