Za Turističku zajednicu grada Nove Gradiške strateški cilj je stvoriti destinaciju ugodnu za boravak turista. Najveću atraktivnost i konkurentnost trebali bi imati odmorišni turizam, obiteljski, kulturni turizam i turizam doživljaja (manifestacije i događanja).

-” Osim čarobne zimske idile, klizališta i zimskih manifestacija, propustili smo Novogradiško glazbeno ljeto, gastronomske manifestacije Grah fest i festival čobanca. Poklade smo imali prošle godine i onda se sve zatvorilo. Tri manifestacije manje, no optimistični smo što se proljeća tiče,”- kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška.

Uvest će se sustav nagrađivanja, godišnje turističke nagrade, u različitim kategorijama. Promotivne aktivnosti provodit će se sukladno trendovima na globalnom turističkom tržištu, najvećim dijelom kroz internetske kanale, društvene mreže i web stranice

-” Ministarstvo Turizma odobrilo nam je 120 tisuća kuna, predali smo plan i program rada, uistinu imamo puno programa što se kvalitete turizma tiče. Našli smo turističke objekte koji ispunjavaju kriterije Ministarstva. Cijelu turističku industriju ćemo uključiti, imat ćemo turističke nagrade u dosta kategorija. Nositelje turističke ponude želimo potaknuti da ulažu u sve što privlači posjetitelje, da ulažu u hotele, restorane, terase, sve što povećava broj turista u gradu.. Planiramo oformiti digitalni info pult za posjetitelje. Kandidirali smo projekt poučna staza Slavča, čekamo rezultate natječaja i krećemo s realizacijom. Puno je toga u postupku, trenutno je izvještajno razdoblje. Moramo imenovati povjerenstva za nastavak svih planiranih aktivnosti, a ima ih zaista dosta.”

-” Sa Slavonskim dućanom imamo velike planove, trebali smo jedan otvoriti u Starom Petrovom Selu no trenutno je stopirano. Planiramo proširiti dućan u neke druge krajeve Lijepe naše pa i izvan granica. Slavonski dućan je otvorio web shop, sve možete naručiti online. To je mjesto promocije i prodaje, svaki posjetitelj može čuti priču, i okusiti slavonske čari.”

Jedna od značajnih aktivnosti je pokretanje sustava upravljanja kvalitetom, te poticanje svih dionika u turizmu na izvrsnost, na svim razinama turističke ponude u destinaciji. 

-” Nastavljamo optimistično, nadamo se da će mjere popustiti. Ovo bi ljeto nastavili već tradicionalne aktivnosti, pregršt sadržaja za djecu, aktivnosti za mlade, ljeto u parku, svaki vikend planiramo predstave, glazbu uživo, i vrhunac svega, naravno, novogradiško glazbeno ljeto. Ukoliko mjere popuste, ugostit ćemo Parni valjak, Tri mušketira, Doris Dragović i Željka Samardžića. Nedjelju ostavljamo za večer folklora i tradicije,” – zaključuje Matijević.

Komentari
Prethodni članak21 nova pozitivna osoba u Brodsko posavskoj županiji
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Dodatni termini za film “Tom i Jerry”