Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara

Foto: Ilustracija

Muškarac u dobi od 43 godine sa područja Općine Dragalić, policijskim je službenicima Policijske postaje Okučani prijavio kazneno djelo prijevare. Naime, isti je izjavio policijskim službenicima da je početkom listopada putem Internet oglasnika dogovorio kupovinu radnog stroja u vrijednosti od oko 110 000 kn, od prodavatelja iz Irske.

Nakon što je oštećeni uplatio dogovoreni iznos, osoba s kojom je prethodno ostvario kontakt više mu se nije javljala. Policijski službenici dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Upozorenje građanima!

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na poveznici Internet prijevare.

Komentari
Prethodni članak“U banci” nova predstava Kazališne udruge glumaca amatera Kugla
Sljedeći članakMaja Biželj i Ivona Đapić iz KK Obrtnik NG okitile se medaljama na prvenstvu regije Istok