Sportska dvorana, nedavno izgrađena u Adžamovcima, po dogovoru načelnika općine i župana Brodsko-posavske županije, opremljena je ovih dana dodatnom opremom semaforom, nosačima i mrežama za zaštitu od oštećenja prilikom odvijanja sportskih aktivnosti, te bi uskoro se trebao postaviti i ispis slova naziva dvorane na čeonom zidu do javne ceste te bi navedenim aktivnostima bio završen planirani izgled i funkcioniranje objekta.

Za naglasiti je da isti sportski objekt koji je gradila Općina Rešetari, još uvijek nije postala, iako je planirana i građena, kao jedno od žarišnih mjesta okupljanja žitelja, sportaša i rekreativaca općinskog kraja, svih koji gravitiraju Osnovnoj školu u Adžamovcima i drugih. U njoj su se po planu trebala održavati sportska natjecanja, rekreacijski programi, nastava tjelesnog odgoja Osnovne škole, a po potrebi i organizacija drugih događanja.

Zbog važnosti sporta i rekreacije za čitavu zajednicu, Općina Rešetari uložila je velika sredstva i trud u izgradnju ovog sportskog objekta, te istu predala županiji na upravljanje. Nedavni sastanak župana Danijela Marušića i načelnika Zlatka Age upravo je bio sa temom intenzivnog korištenja dvorane, kako bi se podijelilo opterećenje korištenja iste na lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Stoga je u ovom trenutku najvažnije da sportska dvorana ispunjava sve potrebe za odvijanje sportskih aktivnosti, ali i nastave, kako je naglasio načelnik Zlatko Aga županu Marušiću, te je loše što se ove zime nisu odvijale aktivnosti korištenja iste.

Načelnik je zatražio, budući da je općina započela i provela sve aktivnosti gradnje, a ne raspolaže sportskom dvoranom, da općina nastoji djeci, učenicima, rekreativcima i sportašima omogućiti što kvalitetnije uvijete za bavljenje sportom i van nastavnih aktivnosti.

Po dogovoru s županom, obećano je značajno poboljšanje za navedene namjene korištenja sportske dvorane, temeljene odlukom nadležnog resornog ministarstva i osnivača osnovnih škola, za korištenje sportskih objekata koji se koriste za nastavne potrebe i u svrhu rekreacije.

Izvor: resetari.hr

Komentari
Prethodni članakVelika zapljena u Slavonskom Brodu: U “prepakiranom” rezervoaru pronađeno 22,6 kg marihuane
Sljedeći članakKonvencija zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata