OPG Vranješević već preko dvadeset godina radi u malom slavonskom mjestu Podvrško u Općini Cernik. Na OPG-u radi četveročlana obitelj uz oca i majku, tu su sin i kćer. Na 2 hektara zemlje imaju posađeno voće, a na 3 hektara žitarice, kukuruz i ječam. Uz to imaju i 20 tovljenika svinja.
Ova vrijedna obitelj na svom OPG-u nedavno je otvorila i vrhunsku destileriju za preradu voća. Sama destilerija nastala je iz obnovljenog i novouređenog štaglja rađenim od cigle gdje se kod gradnje vodilo briga o svakoj sitnici, a sve je napravljeno po svim strogim standardima i kriterijima Europske unije.
Sačuvati bogatstvo starih običaja kao što je pečenje rakije i pravljenje likera, kao i sačuvati bogatstvo naših slavonskih običaja, bila je misao vodilja kod izgradnje ove prekrasno uređene i opremljene destilerije, koja je svakako spoj tradicije i tehnologija, a čijom izgradnjom se ponosi vlasnik Dražen Vranješević, kao i cijela njegova obitelj:
-“Za sada nam je u planu prerada voća, a za početak ćemo prerađivati šljivu, jabuku, krušku i dunju. Za početak ćemo raditi rakiju, te likere višnjevac, medovaču i bazgovaču”.
Kazan je od 300 litara, na sebi ima mješač i samoispiranje, jer za dobru rakiju bitna je čistoća, te tabarku od 1000 litara. Tu su i posebno naručena hrastova bureća u kojima će rakija odležati.
-“U cilju nam je da imamo što kvalitetniji proizvod, naravno uz kvalitetan proizvod dolaze i ostale bitne stvari, tu su burad, izbor flaša, etikete i brendiranje.” – naveo je Vranješević