Svjetlosni dekorativni elementi postavljeni su diljem Brodsko – posavske županije, a sve ususret božićnih i novogodišnjih praznika.

Kao da je baš čekala prosinac i početak Adventa, prava zimska hladnoća se spustila s prvim sumrakom. Ali to nije smetalo da parkovi zasjaju u sjaju tisuća lampica koje su pravi, neodoljivi magnet za djecu koja se rastrče ispod svjetlosne čarolije.

Bliži nam se razdoblje u godini kada svoje vrijeme najradije posvećujemo našim bližnjima, te kada ozračje našeg grada, sela i ulica poprima čarobnu notu u kojem volimo uživati

Živimo u zemlji gdje svakodnevno slušamo kako moramo stegnuti remen, naveliko se priča o novom zaduživanju i padu BDP-a, te složit će se, uz deficit u proračunu, imamo deficit pozitivnih priča.

No, ipak postoji jedno razdoblje u godine kada uspijemo zalomiti sve nedaće. Kada smo sretni što živimo baš u ovom trenutku, zadovoljni malim stvarima, kada zaboravimo na stagnaciju nego mislimo da ipak nije sve tako sivo.

Božićni i novogodišnji praznici, za mnoge je najradosniji dio godine jer bude u nama ono najbolje. 

Gradovi u Hrvatskoj, ali i šire, u tom razdoblju izgledaju posebno očaravajuće. Kako i ne bi, kada na scenu u svoj svojoj ljepoti nastupaju lampice, led svijetla, viseće sage i ostali ukrasi koji zgradama, parkovima i naseljima u trenu daju bajkovitu notu.

Prekrasni gradovi, ali i mjesta Hrvatske svjetlima ističu svoje atribute, svaki kutak naše zemlje uz malo čarolije odjednom šalje pozitivnu vibraciju.

Gledajući tako dekorirane gradove, naselja ili sela, bez obzira koliko godina imamo, u nama se budi razdragano dijete.

Okićeni dijelovi kao da predstavljaju znakove na cesti koji nam govore: ‘Uspori! Zastani. Napuni baterije za dalje!’

Složit ćete se da većina vole kada grad, selo, naselje ili ulica nalikuju kao posebno izrađen set za božićni film, a što je najbolje, upravo vi i vaši najdraži u njemu postajete glavni glumci.

U nastavku vam donosimo kako su ukrašana mjesta u okolici, ali i Grad Nova Gradiška. 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakPredstavljen dvobroj Godišnjaka novogradiškog Ogranka Matice Hrvatske
Sljedeći članak“Tuga i slava” – Almodovarova autobiografija o neprežaljenoj ljubavi