Danas u Starcima predstavljen je projekt „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020 u 100%-tnom iznosu.

Općina Staro Petrovo Selo u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška sklopila je ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 2.653.468,20 kuna za provedbu navedenog projekta.

Prije početka prezentacije, sve goste prigodnim je riječima pozdravio načelnik Općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis, rekavši: 

-”Uistinu sam sretan i ponosan što nam je odobren ovako veliki projekt i što će se na području Općine Staro Petrovo Selo zaposliti 15 teže zaposlivih žena.”

Prezentaciju su održali Saša Cindrić, voditelj projekta, te Josip Brozović, konzultativni stručni suradnik na projektu.

Kroz projekt će se zaposliti 15 teže zapošljivih žena koje će pružiti uslugu pomoći za 90 starih i nemoćnih korisnika sa područja Općine Staro Petrovo Selo kroz 24 mjeseca. Za potrebe obavljanja socijalne usluge pomoći u kući žene će se educirati za zanimanje njegovateljice.

Cilj koji se želi postići kroz navedeni projekt je povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici te unaprijediti mogućnost zapošljavanja teže zapošljivih skupina žena koje će svojim radom i doprinosom u sklopu projekta osigurati pomoć starijim i nemoćnim građanima općine pružanjem  kvalitetnih socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

Provedba projekta utjecati će na smanjenje nezaposlenosti na području Općine Staro Petrovo Selo, uključivanjem teže zapošljivih skupina žena na tržište rada te na unapređenje kvalitete života starijih i nemoćnih sugrađana.

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakNovi hit Mateja Plavčeka osvaja srca – Mogli smo / video
Sljedeći članakOpćina Cernik zapošljava devet žena i jednog koordinatora