Jučer je u prostorijama Općine Rešetari održana je Konferencija za medije radi predstavljanja projekta “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno”, te je upriličeno potpisivanje ugovora sa ženama zaposlenim kroz navedeni projekt.

Projekt se financira kroz Program “Zapošljavanje žena – Zaželi” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta je 4.957.056,36 kuna. Korisnik je Općina Rešetari, a razdoblje provedbe projekta je od 30.5.2018 – 30.11.2020. godine.

Projekt “Kreirajmo kvalitetniji život zajedno” uključuje ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih žena s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Kroz projekt će se zaposliti 30 žena koje će se u 24 mjeseca brinuti za više od 150 starijih i nemoćnih osoba na području Općine Rešetari.

Projekt se provodi u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju s nižom razinom obrazovanja na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, a sve u cilju kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula soc. uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Projektom se nastavlja smjer dosadašnjeg djelovanja Općine Rešetari u području socijalnog/društvenog djelovanja, te se otvara novi okvir koji je održiv i koji će se razvijati i nakon provedbe predmetnog projekta. Stvorit će se novi kapaciteti, te bi budući projekti mogli obuhvaćati nove ciljne skupine i nova geografska područja.

Osposobljavanjem/obrazovanjem i iskustvom koje će ciljne skupine steći prilikom sudjelovanja u predmetnom projektu, kao i unaprjeđenjem kapaciteta prijavitelja, postići će se institucionalna održivost projekta jer će te iste osobe steći uvjete za nova buduća zaposlenja, kao i biti unaprijeđene u radu za osmišljanje i provođenja novih sličnih projekata.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i HZZ, Podružnica Slavonski Brod. Temeljem ostvarenog partnerstva i suradnje na projektu dodatno su osnaženi mnogi relevantni dionici na području socijalne skrbi, zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala što će rezultirati daljnjim zajedničkim promišljanjem i akcijskim djelovanjem te omogućiti multipliciranje rezultata projekta kako na lokalnoj i regionalnoj razini tako i na nacionalnoj. Razmjena iskustva, primjeri dobre prakse kao i brojni pozitivni rezultati poslužit će kao iznimno važan pokretač motivacije i poticaja za pokretanje novih programa s istim ciljem.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakU Sičicama uhićen višestruki počinitelj prometnih prekršaja…
Sljedeći članakU selu sam ostao sam, tu više nema nikoga iz moje generacije – možete li pogledati Slavoniji u oči?