Načelnik Zlatko Aga potpisao je u ponedjeljak, 25. veljače 2019. godine s povjerenicima svih naselja i članovima Operativne postrojbe civilne zaštite općine Rešetari imenovanja i iskaznice, te Odluke o ustroju civilne zaštite općine Rešetari. Od sada sustav civilne zaštite općine Rešetari započeo je svoje djelovanje i funkcioniranje.

Svi članovi civilne zaštite upoznati su sa svojim obavezama i planom aktivnosti u 2019. godini od strane konzultanta u provedbi sustava Hrvoja Romića iz Zavoda za unapređivanje sigurnosti d.d., Osijek. Tom prilikom načelnik Zlatko Aga je zahvalio svima na odazivu i zaželio dobru suradnju u budućnosti i naglasio da se postrojba pripremala nekoliko mjeseci te da se sadašnjim ustrojem i opremanjem civilne zaštite općine Rešetari ispunjavanju sve obveze koje se nameću jedinicama lokalne samouprave u sustavu zaštite i sigurnosti. U navedenom razdoblju intenzivirat će se sve aktivnosti koje bi trebale rezultirati višim stupnjem koordinacije i opremljenosti svih službi i boljom informiranošću građana.

– Time se brinemo da u slučaju nepogoda poput potresa, požara, poplave i ostalih opasnosti sigurnost naših građana i dalje bude na što „višoj razini”- kaže načelnik Zlatko Aga.

Izvor: Općina Rešetari

 

 

Komentari
Prethodni članakZa izazivanje požara kazna zatvora i do 60 dana!
Sljedeći članak“Velike maškare” priuštile pokladni spektakl