U duhu dosadašnje dobre suradnje sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Eparhijom Pakračko – slavonskom, Parohijom Novogradiškom, paroh Ognjen Tendžerić posjetio je općinu Rešetari te upoznao načelnika Općine Rešetari Zlatka Agu sa funkcioniranjem srpske pravoslavne crkve u novogradiškom kraju, a posebno je naglasio dobru suradnju sa vjernicima srpske pravoslavne crkve sa područja općine Rešetari. Zahvalio se Općini na redovnom održavanju groblja vjernika pravoslavne vjere u Brđanima i Zapolju, kao i svakoj pomoći Parohiji novogradiškoj.

U duhu pomoći Općine i u 2023. godini dogovorena je suradnja sa Parohijom te se očekuje i češća koordinacija Parohije i Općine. Potpisan je Ugovor o donaciji u vrijednosti 2.000,00 EUR.

„Mislim da je u trenutcima demografske krize neslućenih razmjera koju proživljavaju oba ova naroda suradnja neophodna ukoliko se želi opstati. Uostalom, sva vjerska baština nema nikakvog smisla bez baštinika, odnosno ljudi. Što se budućnosti tiče, nadam se da će pravoslavna vjera ostati integrirana u društvu na način da se nastoji uvažavati i poštivati bez predrasuda i da obogatimo ljude vjerom i suradnjom bez obzira koje je tko vjeroispovijesti“ – naglasio je načelnik Zlatko Aga te obećao suradnju i u budućem periodu.

Komentari
Prethodni članakKvalifikacije za Supersport 1. HMNL
Sljedeći članakElektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška poziva na besplatno usavršavanje za poslove programera i operatera industrijskih robota