Osnovna škola Ante Starčević Rešetari tradicionalno 16. rujna svake godine pa i ove 2020. godine, zajedno s Općinom Rešetari i Udrugom roditelja poginulih branitelja obilježila je dan sjećanja na 28 svojih sinova, koji su položili svoje živote na oltar Domovine. Ovo je 25. godina obilježavanja obljetnice i sjećanja, a ovaj dan 16. rujan je uzet što je svoj život dala prva žrtva sa područja Općine Rešetari, Ivan Perković.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja u Rešetarima, a učinili su to predstavnici naše škole na čelu s ravnateljem Tihomirom Batalom, predmetni učitelji sa svojim razredima, izaslanstvo Udruge roditelja poginulih branitelja na čelu s gospođom Milkom Perković i izaslanstvo Općine Rešetari na čelu s načelnikom Zlatkom Aga.

Učiteljica njemačkog jezika i povijesti Dragana Gorički s učenicima sedmog i osmog razreda održala je sat povijesti na temu Domovinskog rata. Istaknula je učenicima cilj manifestacije „Da se ne zaboravi”, a to je naučiti djecu i mlade poštovanju prema Domovini i braniteljima, koji su nam omogućili život u slobodi, ali i domoljublje i sve vrednote koje su jamstvo budućnosti hrvatske države i hrvatskog naroda.

Komentari
Prethodni članakNa adrese poljoprivrednika poslano 120 novih ugovora vrijednih gotovo 13,5 milijuna kuna
Sljedeći članakJednim klikom provjerite ponudu poslova u Novoj Gradiški!